Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ta påbygning til generell studiekompetanse i Spania?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg går VG2 på barn og ungdom, og tenkte egentlig å bli lærling tredjeåret. Nå har jeg funnet ut at dette kanskje ikke er noe for meg, og vil gjerne ta påbygg. Men jeg har veldig lyst til å gå påbygg VG3 i Spania på en norsk skole, og jeg har også noen å bo til gratis. Er dette mulig uten å måtte starte helt på nytt?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det kan være mulig å ta påbygning til generell studiekompetanse i Spania.

Det blir opp til hver enkelt skole å avgjøre om de kan legge til rette et opplegg der du får ta fagene som kreves i påbygging til generell studiekompetanse. Det kan godt hende et slikt opplegg er mulig å få til, men du må spørre hver enkelt skole om dette.

Det finnes flere norske skoler i Spania, både på fastlandet og på øyer som Gran Canaria. På slike skoler er undervisningen på norsk og man følger norsk læreplan. Disse skolene er imidlertid private, så det koster penger å være elev der. Husk derfor å sjekke priser tidlig i planleggingsprosessen. Ta kontakt med de godkjente norske skolene i utlandet for mer informasjon om skoletilbudet og priser.


Lykke til!

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjekkliste for deg som vil studere ved privatskole

Gutt sjekker laptopen sin i en park (colourbox.com)

Blir du kvalifisert for de jobbene du ønsker? Hvor mye koster utdanningen på privatskoler, og hva får du for pengene? Sjekk om skolen kan gi deg den utdanningen du har bruk for.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Studier i utlandet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om studier i utlandet