Hopp til hovedinnholdet

Jeg får ikke støtte fra Lånekassen. Finnes det andre alternativer?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Skoleåret 2016/17 skal jeg på utveksling til Kina med YFU. Jeg var lenge usikker på om jeg ville søke UWC eller vanlig utveklsing, men jeg gikk til slutt for utveksling med YFU. I det siste har jeg angret litt på at jeg ikke søkte UWC, og fordi jeg ikke vil fylle UWC's alderskrav når jeg kommer hjem fra Kina, ønsker jeg å søke direkte til en av UWC-skolene (da gjelder andre krav). Problemet mitt er at jeg da ikke vil få støtte fra lånekassen og det vil bli veldig dyrt for meg å betale fra egen lomme. Et UWC-år koster i gjennomsnitt 200 000kr og det er et toårig tilbud, noe som vil si at det vil koste 400 000kr og i tillegg kommer ekstrakostnader. Det er heller ikke sikkert at jeg kommer min, men eg vil ikke gi opp min drøm om UWC. Jeg lurte på om det finnes alternative måter å søke om stipend? Finnes det selvstendige organisasjoner eller liknende som er villige til å gi pengestøtte? Har dere noen andre forslag? https://www.uwc.org/admissions/how-apply/apply-direct

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så spennede at du skal på utveksling til Kina!

Så synd at du ikke kan få støtte fra Lånekassen.

Jeg anbefaler deg å kontakte UWC direkte for å høre om de har noen forslag. Det kan også hende at den norske ambassaden i Beijing kan gi deg noen tips.

Du kan undersøke om du tilfeldigvis passer innenfor noen av stipendene eller legatene i Legathåndboken.

Du burde også kontakte Lånekassen for å diskutere situasjonen din med dem.

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Stipend, fond og legater

Eurodesk

Lånekassen er ikke den eneste veien å gå for å få finansiert studier enten i Norge eller i utlandet. En skjult pengekilde kan være forskjellige typer fond og legater. Det finnes også stipend og legater til andre formål enn utdanning.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Studier i utlandet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om studier i utlandet