Hopp til hovedinnholdet

Usikker på om jeg skal bli au pair

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei Jeg har lyst til å dra på au pair til et fransktalende land. Jeg pleide å ville dra til Frankrike, men i det siste har Reunion tiltrukket meg; helst tror jeg at jeg vil til et land litt lenger borte enn Frankrike, men hvor jeg kan lære fransk. For øyeblikket er jeg på utveksling i Canada (i den engelskspråklige delen). Jeg sliter mye med "flink pike syndromet" og jeg er livredd for å begynne i vg3 når jeg kommer tilbake til Norge. Derfor vurderer jeg å være au pair rett etter jeg kommer tilbake. Samtidig tenker jeg at dette utvekslingsåret gjør meg klar for å begynne på vg3: skolepresset er mindre nå og om jeg er heldig, tror jeg det er en stor mulighet for at mye av det borte når året er omme. Så jeg vil vente med å melde meg på som au pair til jeg kommer tilbake i slutten av juni. Er det mulig å vente såpass lenge? Tenker du at det er best for meg å dra før, eller etter vg3? Er det et land jeg kan dra til hvor de snakker fransk? Takk!

SVAR

Besvart 15.10.2016 15:42:36
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Du har rett til videregående opplæring

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller et annet opplæringstilbud. Dette kaller vi ungdomsrett.

 

Les mer
attach_file

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Finn ut hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg, utveksling, læreplass og ungdomsrett.

 

Les mer
account_circle