Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ta et internship i utlandet?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg studerer økonomi og administrasjon, 1.semester ved BI. Jeg begynner å bli usikker på valg av studie, og ønsker muligens å ta ett slags "friår" for å teste om jeg ønsker å arbeide med dette. Jeg ønsker å reise til utlandet på internship (helst noe betalt for å dekke utgifter), i 6 mnd -> 1 år, (helst london, slik at jeg lett kan komme hjem til kjæreste, venner og familie). Er dette en dum ide? Er det mulig å få til? Isåfall, hvilke ordninger finnes det? Finnes det andre destinasjoner som er mer aktuelle i forhold til studie og internship?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei.

Så spennende at du tenker på et internship. Dessverre er ikke dette noe vi kan så mye om. Egentlig vil jeg anbefale deg å ta kontakt med karriereservice på studiestedet ditt. De har nok god oversikt over hvilke muligheter du kan ha.

Noen andre muligheter er også: 

  • Kontakt NAV Eures. De har god informasjon om jobbmarkedet i andre europiske land, oversikt over aktuelle jobber og hvem som kan hjelpe deg med jobbformidling i ulike land.
  • Kontakt Nordjobb for formidling av sommerjobber i andre nordiske land. Ordningen er mye brukt blant studenter, så kanskje er dette noe for deg?

Les mer om jobb i utlandet på UngInfos nettsider.

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Drømmer du om en jobb i utlandet?

Gardermoen flyplass (colourbox.com)

Mye skal ordnes, og planlegging tar ofte lenger tid enn du tror. Det er ikke alltid lett å få seg jobb i et ukjent land. Ta initiativ, skaff deg informasjon og finn ut hva som er mulig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Studier i utlandet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om studier i utlandet