Hopp til hovedinnholdet

Hvordan får jeg jobb i NASA?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg får gode karakterer og jeg har lyst til å få en jobb i NASA. Drømmen min er å sitte på datamaskinen og der hvor det ser om romskipet går opp og liksom fikser dataene, kontrollerer og passer på om det går eller ikke. Mitt spørsmål er hva kalles de som sitter på dataene og ser på romskipet om det går eller ikke, som gjør i stand alle detaljene på maskinen? Og hvilken skole gåt de på? Hva kalles de?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! 

Dette var et veldig motiverende spørsmål å lese. Du høres ut som en motivert, nysgjerring og kunnskapstørst person, og det blir veldig spennende å se hva du gjør fremover de neste årene :)

Vi er ikke eksperter på å jobbe i NASA, dessverre. Men vi vet at dette er et av de aller største og mest kompetente miljøene som driver med romvirksomhet i verden! Vi vet ikke akkurat hva de kalles, de som sitter ved computeren, som du nevner. 

Men NASA selv har en side med oversikt over ulike typer jobber hos dem. Det jobber veldig mange mennesker hos NASA, så det er muligheter for flere forskjellige utdanninger. Siden er litt komplisert satt opp, og på engelsk, men ta gjerne en titt!

Generelt så er steder som NASA interessert i ulike ingeniører. Du kan lese om dette i linken over.

Vi vet ikke hva som skal til for å få jobb i NASA, men når du blir eldre og det nærmer seg, kan du jo lese nærmere eller kontakte dem. Det kan hende du må være amerikansk statsborger for å få jobb i NASA. Dette kan du også sjekke opp etterhvert. Og du kan se på om du er interessert i en relevant utdanning, enten i USA, Norge eller utlandet.

Vårt tips til deg nå, er å holde på denne drømmen, og ha det så fint og så lærerikt som mulig på skolen så lenge. Det fins spennende og relevante utdanninger som f.eks ingeniør, og det fins også spennende studier innen f.eks astronomi, læren om verdensrommet. Titt litt på dette :)

Og snakk også gjerne med rådgiver på skolen din om dette - kanskje du får noen gode innspill da? 

Det var motiverende å lese tankene dine om dette. Det blir spennende å se hvor du ender opp. Du har god tid på å finne det ut - og mange ulike muligheter fremover :)

Lykke til, og spør oss gjerne igjen!

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er det vanskelig å velge videre utdanning?

Var det vanskelig å velge eller å finne ut hva du skulle velge?

Gå til vote

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt sitter og tenker (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Studier i utlandet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om studier i utlandet