Hopp til hovedinnholdet

Kan 16-åringer bo alene i et annet land for å gå på skole?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg tenker på å gå på skuespiller kurs i London som varer i to uker. Det er en svært annerkjent skole som også tar inn utenlandske skuespillere. Mine foreldre og meg er enige og synes det er en god start i min karriere:) Det eneste problemet er at jeg må leie rom eller leilighet. Skolen sier de gjerne kan komme med annbefalinher til hvor å bo, men det er helst for de over 18 år. Det er ikke snakk om så lenge, men jeg lurer på om 16 åringer har lov til å reise og bo uten foreldre i London for å gå på studier. Jeg reiser antagelig med en venn på samme alder. Mine foreldre synes det er greit så lenge det er lovlig. Jeg kjenner også ei som har gått på dramaskole i London i 3 år, og hun sier det mest sansynelig vil gå bra. Hva synes dere om dette? Er det lovlig?

SVAR

Besvart 06.02.2018 10:18:29
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Når kan du flytte hjemmefra?

Du har ingen rett til å flytte hjemmefra før du er myndig (fylt 18 år). Men er du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte, er det ingen lov som hindrer deg.

 

Les mer
attach_file

10 steg til utdanning i utlandet

Drømmer du om å studere i utlandet? ANSA har hjulpet norske studenter med å realisere denne drømmen i 60 år – her gir de deg sine ti beste tips!

 

Les mer
attach_file

Barneloven

Barneloven regulerer blant annet foreldrenes plikter og ansvar for barna, og barnas rettigheter overfor foreldrene. Den gir deg blant annet rett til å bestemme selv i noen viktige spørsmål etter du har fylt 15 år.

 

Les mer
account_circle