Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg søke VGS, selv om fristen har gått ut?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, Flyttet fra Norge for noen år siden, å skal kanskje flytte tilbake til sommeren. Lurte da på hvordan det skal gå når man skal søke til videregående siden søknadsfristen allerede har gått ut, må man vente till neste år eller er det noe unntak?

Besvart 15.03.2019 09:36
 

Svar
Hei

Det er fremdeles mulig å få registrert en søknad, selv om fristen har gått ut, men du og foreldrene dine bør gjøre det så fort som mulig.

For å ha rett til videregående opplæring i Norge må du ha fullført grunnskolen, enten i Norge eller utlandet. Det kalles ungdomsrett. Du får rett til skoleplass i det fylket du har folkeregistrert adresse, så dere må dokumentere at dere skal flytte til Norge. Hvis du ikke har fullført grunnskolen i utlandet vil du få rett til å fullføre i Norge.

Ta kontakt med inntakskontoret i det fylket dere skal flytte tilbake til for å få svar på hvordan dere kan gå frem. Du og foreldrene dine kan også be om hjelp fra oppfølgingstjenesten.

Lykke til!
 

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Flytting til nytt fylke - rett til skoleplass?

Jente sitter i et klasserom (colourboxcom)

Har du planer om å flytte i løpet av videregående og gå på skole i et annet fylke enn der du bor nå?

Les mer

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer

Yrkesfaglig eller studieforberedende på videregående?

Yrkesfag eller studieforberedende? (colourbox.com)

Videregående skole er inngangsporten til både yrkeslivet og videre studier. Er du forvirra over alle valgmulighetene på videregående? Her er informasjonen som kan hjelpe deg til å ta et valg.

Les mer

VGS: Her er utdanningsprogrammene du kan velge mellom

Søk Vigo.no

Vil du utdanne deg ferdig til et yrke på videregående, eller tenker du å studere videre? Les om alle utdanningsprogrammene du kan velge på videregående her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Studier i utlandet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om studier i utlandet