Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg studere i Storbritannia?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Er en jente som har veldig lyst til å studere i Storbrittania (Helst en av storbyene), men lurte på om dette er mulig for en som er norsk? Er det dyrt med skolepenger, eller får man noe støtte av lånekassen elns? Har ca 5 i snitt, kommer jeg inn på det meste med dette snittet?

Besvart 27.03.2019 22:51
 

Svar
Hei jente 18 år,

Det er mulig å studere i Storbritannia som nordmann, og du kan ta både bachelorgrad, mastergrad eller reise på utveksling til Storbritannia. 

I Storbritannia må man betale skolepenger på studiet, og disse kan ligge på mellom £13000 og £25000, avhengig av hva og hvor man studerer. Noen studier, som for eksempel veterinærmedisin, kan være enda dyrere. Du finner informasjon om skolepenger på nettsidene til lærestedene. 

Du kan få støtte fra Lånekassen for å dekke livsopphold og for å betale skolepenger. Du kan se en oversikt over hvor mye du kan få her: Lånekassen - Eksempel på hvor mye du kan få

I Storbritannia er opptaket basert på flere ting, ikke bare karakterer. Selv om man har gode karakterer er det viktig å skrive et bra motivasjonsbrev, og at man får en fin anbefaling av en lærer. Noen studier bruker også opptakstester.

Du kan finne læresteder på www.ucas.com

Hvis du vil lese mer om å studere i Storbritannia anbefaler jeg at du tar en titt på ANSAs sider om studier i Storbritannia. Du kan også ta kontakt med ANSA med spørsmål. 

Hilsen ANSA i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

10 steg til utdanning i utlandet

10 steg til utdanning i utlandet

Drømmer du om å studere i utlandet? ANSA har hjulpet norske studenter med å realisere denne drømmen i 60 år – her gir de deg sine ti beste tips!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Studier i utlandet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om studier i utlandet