Hopp til hovedinnholdet

Bør jeg velge IB eller musikk, dans og drama hvis jeg vil på utveksling?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har veldig lyst til å reise på utveksling 2. året på vgs. Jeg er usikker på hvilken av linjene musikk, dans og drama med drama eller pre-ib jeg skal velge. Hvilken egner seg best til utveksling? Går det an å reise på utveskling med begge, og hvilke muligheter finnes det? På forhånd takk for svar.

Besvart 03.04.2019 14:49
 

Svar
Hei. Så spennende du vil på utveksling! 

Hovedregelen er at du kan dra på utveksling i vg2 hvis du går et studieforbedrende utdanningsprogram. Både IB og musikk, dans og drama er studieforbedrende utdanningsprogram, så i utgangspunktet kan du dra på utveksling på begge linjene. 

Men det er din norske skole som avgjør om skoleåret i utlandet kan godkjennes når du kommer hjem fra utveksling. Jeg anbefaler deg heller å snakke med rådgiver på skolen din. Jeg forstår det sånn at du går i 10.klasse, siden du skriver du ikke vet hvilken linje du vil velge. Hvis rådgiver ikke vet, så hør med hen om dere kan kontakte videregående skoler i fylket deres som tilbyr musikk, dans og drama og IB. Da kan dere få konkret svar om hvilke av linjene som egner seg best for elever som vil på utveksling. 

Hvis du er usikker på hvordan du skal gå frem, kan du vise rådgiver svaret vi har sendt deg. Rådgiver er der for å hjelpe deg, og du har rett på rådgivning. Hvis du er usikker på hvem rådgiver på skolen din er, spør kontaktlærer. 

Jeg anbefaler deg å lese artikkelen "Vg2 som utvekslingselev?". Her finner du mye informasjon og link til godkjente utvekslingsorganisasjoner. 

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

Les mer

Vg2 som utvekslingselev? Les dette!

utveksling fly (colourbox.com)

Her får du tips til planleggingen og oversikt over godkjente utvekslingsorganisasjoner.

Les mer

Slik får du mest ut av ditt utvekslingsopphold!

Karlsruhe (FOTO: Jochen Mattern)

Sindre Lindheim-Minde er Erasmus-student i Tyskland. Til daglig studerer han bygg- og miljøteknikk ved NTNU i Trondheim. Dette semesteret utveksler han til anerkjente Karlsruher Institut für Technologie, bedre kjent som KIT.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Studier i utlandet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om studier i utlandet