Hopp til hovedinnholdet

Hvordan oversetter jeg fagkrav for studier i Australia?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg tenker om å ta bachelor i Australia, og da trenger jeg mathematics B for det. Jeg gikk på samordna > opptakskrav fra andre land (Australia) og der sto det at Mathematics B = R1 matte her i Norge. Men jeg tar S1+S2 på vgs. Ville det være lik R1, og dekke kravet til Mathematics B? Det er også snakk om at Mathematics B er lik mathematics I + II units, tror jeg. Hilsen Jente på 17 år :)

Besvart 28.04.2019 17:16
 

Svar
Hei jente 17 år, 

I Norge er det slik at S1+S2 tilsvarer R1. Dette er en norsk regel, og det er opp til det utenlandske universitetet om de vil følge det. Som regel er det slik at de aksepterer at R1 tilsvarer S1+S2 fordi vi gjør det sånn i Norge.

Dessverre er det ikke så enkelt at du kan bruke Samordna opptak for å oversette fagkrav, fordi dette bare er slik Norge vurderer kvalifikasjonene fra Australia. Andre veien kan det være det gjøres annerledes. Universitetet i Australia kan være enten "snillere" eller "strengere" enn Samordna opptak. Det er likevel sannsynlig at det er ca. det samme nivået.

Hvis du går inn på nettsiden til det australske universitetet og ser på studiet ditt, så vil du ofte kunne finne veiledende fagkrav/poenggrenser for norske søkere. Dette kan du bruke for å se om du har rett matematikk. Hvis du ikke finner dette bør du ta kontakt direkte med universitetet og spørre hvordan de oversetter norsk matematikk til australsk. Australia er et populært studieland for norske studenter, så det er sannsynlig at de har vært borti problemstillingen før.

Hilsen ANSA i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

Les mer

10 steg til utdanning i utlandet

10 steg til utdanning i utlandet

Drømmer du om å studere i utlandet? ANSA har hjulpet norske studenter med å realisere denne drømmen i 60 år – her gir de deg sine ti beste tips!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Studier i utlandet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om studier i utlandet