Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg studere medisin i USA med generell studiekompetanse?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har søkt meg inn på ambulanselinja med generell studiekompetanse. Kan jeg etter vg3 søke meg inn på Harvard Medical School? Trenger jeg spesiell studiekompetanse eller holder det med generell?

Besvart 06.05.2019 23:11
 

Svar
Hei jente 16 år,

Det er dessverre ikke mulig å studere medisin i USA rett etter videregående, fordi man må ha en bachelorgrad i realfag for å komme inn på "med school" i USA. 

Når du studerer medisin i utlandet må du få autorisasjon fra Helsedirektoratet når du kommer tilbake for å kunne jobbe som lege. Det er dessverre svært vanskelig å bli autorisert etter fullført utdannelse fra USA, fordi utdannelsen i USA er lagt opp på en helt annen måte enn i Norge. Mest sannsynlig vil du ikke kunne jobbe som lege i Norge hvis du studerer medisin i USA.

I tillegg er det som regel ekstremt dyrt å studere medisin i USA. Gjennomsnittprisen for et medisinstudium i USA (etter bachelor) er på 1.7 millioner kroner.

 

Hvis du vil studere medisin i utlandet bør du studere innenfor EU/EØS. Da kan du bli autorisert i Norge etter fullførte studier. 

De fleste medisinstudier i utlandet krever at du har tatt noe realfag. Ambulanselinjen kan være en fin introduksjon til helsevesenet, og en nyttig erfaring å ha på medisinstudiet. Du må nok likevel regne med å ta noen realfag som privatist før du søker deg inn på studiet i Norge eller utlandet.

Du kan lese mer om medisinstudier i utlandet her - ANSA Medisin

Hilsen ANSA i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

10 steg til utdanning i utlandet

10 steg til utdanning i utlandet

Drømmer du om å studere i utlandet? ANSA har hjulpet norske studenter med å realisere denne drømmen i 60 år – her gir de deg sine ti beste tips!

Les mer

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer

Drømmer du om å bli lege?

Nærbilde av en lege i legefrakk med stetoskop (Kilde: Colourbox)

Her får du oversikt over hvilke opptakskrav som gjelder og hvordan utdanningen er bygget opp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Studier i utlandet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om studier i utlandet