Hopp til hovedinnholdet

Mulighet til å gå hele vgs i Tyskland?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har Veldig lyst til å ta 3 årig videregående i tyskland i 2020 når jeg begynner på videregående, men jeg har lett rundt på nettet og finner ingen programmer hvor jeg kan ta 3 årig videregående i tyskland med et eller annet utvekslings firma. Jeg vet det finnes til Frankrike men har ikke særlig lyst til å reise til Frankrike. Finnes det noen steder hvor jeg kan være med på utveksling i tyskland i 3 år enten det er norsk program eller et eller annet utenlandsk program?

Besvart 14.05.2019 14:26
 

Svar
Hei, og så spennende du vil på utveksling! 

Vi kjenner ikke til muligheten til å ta hele vgs i Tyskland. Det eneste unntaket er med United World Colleges. Da kan du gå vg2 og vg3 i Tyskland. Du må ha gått vg1 på et studieforbedrende utdanningsprogram for å kunne søke. På denne nettsiden finner du mer informasjon om tilbudet. 

Jeg anbefaler deg å ta kontakt med rådgiver. Kanskje hen kjenner til noen tilbud vi ikke vet om? Det kan også hende at en videregående skole i fylket deres har egne utvekslingsavtaler med skoler i utlandet. Ta derfor kontakt med rådgiver, da kan dere sammen finne ut av hvilke muligheter du har og du kan få videre hjelp. 

Hvis det er slik at du ikke har mulighet til å ta hele vgs i Tyskland, så kan du også dra på utveksling i vg2. Du har også mulighet til å studere i Tyskland etter vgs. Du kan lese mer om dette på ANSA sine nettsider. Du har flere muligheter etter vgs! 

Det er uansett utrolig spennende at du ønsker å studere i utlandet! Det er en utrolig fin mulighet for å lære et nytt språk, bli kjent med nye mennesker og få nye opplevelser du mest sannsynlig ikke ville fått i Norge.

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

Les mer

Vg2 som utvekslingselev? Les dette!

utveksling fly (colourbox.com)

Her får du tips til planleggingen og oversikt over godkjente utvekslingsorganisasjoner.

Les mer

10 steg til utdanning i utlandet

10 steg til utdanning i utlandet

Drømmer du om å studere i utlandet? ANSA har hjulpet norske studenter med å realisere denne drømmen i 60 år – her gir de deg sine ti beste tips!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Studier i utlandet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om studier i utlandet