Hopp til hovedinnholdet

Må jeg gå på IB for å studere i utlandet?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei Jeg går i 9 klasse og er fra Sør-Korea. Jeg kom til Norge når jeg var 7 år. Jeg vil studere vidregående i norge også studere(universitet) i Korea. Jeg har hørt at jeg må på et program som heter IB, men må jeg dit for å kunne gå på universitet i utlandet?

Besvart 20.05.2019 10:51
 

Svar
Hei gutt 15 år,

IB er et program som går i VG2 og VG3, det vil si at du begynner på vanlig videregående først. Deretter søker du deg inn på IB i andre og tredje året.

IB er en linje de har i over 100 land, og mange universiteter er derfor kjent med dette systemet. I tillegg er all undervisningen på engelsk. IB er derfor en god forberedelse for dem som ønsker å studere i utlandet. IB er ganske utfordrende faglig, og gode resultater fra IB kan være en inngangsbillett til gode universiteter i utlandet. 

Når det er sagt, så er det absolutt ikke et krav om å gå på IB for å studere i utlandet. De fleste norske som studerer i utlandet har tatt vanlig VGS i Norge. 

Hvis du ønsker å gå på vanlig studiespesialiserende, så går det altså helt fint an. Gode universiteter tar også inn dem med vanlig studiespesialiserende.

Da søker du med dine norske VGS-karakterer til universitetet i Sør-Korea, og det som kreves er generell studiekompetanse. På noen studier kan det være ytterligere fagkrav. 

Fordi du uansett må gå VG1 på vanlig studiespesialiserende har du litt tid til å tenke deg om, så du kan bestemme deg etter du har begynt på videregående. 

Hvis du vil lese mer om å ta høyere utdanning i Sør-Korea kan du lese om dette her: www.ansa.no/sorkorea

 

Hilsen ANSA i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er IB? (International Baccalaureate)

Gutt sitter og studerer ved pulten

Har du lyst til å ta to år av videregående på en internasjonal linje? Eller lurer du rett og slett på hva IB er? Her får du noen svar.

Les mer

10 steg til utdanning i utlandet

10 steg til utdanning i utlandet

Drømmer du om å studere i utlandet? ANSA har hjulpet norske studenter med å realisere denne drømmen i 60 år – her gir de deg sine ti beste tips!

Les mer

Hva er generell studiekompetanse?

Generell studiekompetanse

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Studier i utlandet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om studier i utlandet