Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg flytte til Sør-Korea?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei! Eg er veldig interessert i Sør-Korea og har søkt litt rundt på nettet om å studere i Sør Korea. Kva må eg gjøre for å få studere i Sør-Korea, har helst lyst til å bu der så lenge så mulig. Er det mulig å bu i Sør-Korea etter at eg har studert også? Korleis kan eg få dette til? Kor stor vil dette koste meg? Er det lurt å begynne å spare penger frem til dette skjer?

Besvart 02.06.2019 23:39
 

Svar
Hei gutt 16 år,

Det er fullt mulig å studere i Sør-Korea. Da må du gå på et studieforberedende utdanningsprogram på videregående. Det som kreves er generell studiekompetanse. Hvis du skal studere på koreansk må du også legge ved bevis på språkkunnskapene dine.

Det finnes mange studier som går på engelsk i Sør-Korea, og de fleste nordmenn som studerer der studerer på engelsk. Du må som oftest ta en engelsktest for å vise at du kan engelsk godt nok til å kunne studere. Det er vanlig å be om enten TOEFL- eller IELTS-testen.

Du søker med karakterene dine i tillegg til CV/motivasjonsbrev. Det kan ta en del tid å få på plass dokumentasjonen som kreves for å søke på universiteter i Sør-Korea, så det er anbefalt å begynne tidlig. Du kan lese mer om hvordan du søker på universiteter i Sør-Korea her - ANSA Sør-Korea

Skolepengene ligger på mellom ca. 50.000-130.000 kroner per år, og dette kan du få støtte til gjennom Lånekassen. Du kan se hvor mye du kan få fra Lånekassen som student per år her - Lånekassen støtte til utdanning i utlandet

Det er nok alltid en fordel å ha noen oppsparte midler når du skal studere. Likevel er levekostnadene i Seoul en del lavere enn i Oslo, som jo er en bonus. Her kan du sammenlikne priser på utgifter i en norsk by med for eksempel Seoul. 

For å flytte til Sør-Korea må du ha visum. Du kan få studentvisum etter du har fått studieplass på et lærested i Sør-Korea. Du søker hos den Sør-Koreanske ambassaden i Oslo.

Når du er ferdig å studere kan du ikke lenger bo i Sør-Korea på studentvisumet ditt. Da må du få en jobb i Sør-Korea, og søke et arbeidsvisum. Hvilket type arbeidsvisum du kan få, og kravene som stilles for å få det, varierer litt med hvilket type arbeid du skal drive med. 

Hilsen ANSA i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

10 steg til utdanning i utlandet

10 steg til utdanning i utlandet

Drømmer du om å studere i utlandet? ANSA har hjulpet norske studenter med å realisere denne drømmen i 60 år – her gir de deg sine ti beste tips!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Studier i utlandet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om studier i utlandet