Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg studere i Thailand eller Sør-Korea?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jente på 16 år, og begynner på førsteåret på VGs i høsten. Jeg skal gå studie. Etter tre år på studiespesialisering må jeg gå videre på universitet. Kan jeg gå på universitet i utlandet, og utdanne meg der? Jeg tenker enten i Thailand eller Sør-Korea. Men hvordan fungere det? Hvordan kan jeg gjøre det? Jeg er liker å lære meg nytt språk og jeg liker å reise.

Besvart 10.06.2019 13:45
 

Svar
Hei jente 16 år,

Det er mulig å studere i Sør-Korea og Thailand. Mange av studietilbudene er på det lokale språket, og du kan få støtte fra Lånekassen for å bo der i inntil et år for å gå på språkkurs. Da vil du kunne lære deg nok av språket til å kunne studere. Du kan lese mer om støtte til lengre språkkurs her - Lengre språkkurs
I Thailand og Sør-Korea er det også tilbud på engelsk, så hvis du vil studere på engelsk er det også mulig. 

Du trenger generell studiekompetanse, men ellers er opptaksprosessen litt forskjellig fra lærested til lærested. Du kan lese mer om dette på ANSAs nettsider her:

Studier i Thailand

Studier i Sør-Korea 

Du kan få støtte fra Lånekassen for studier i utlandet. Du kan se hvor mye du kan få her - Eksempel på støtte fra Lånekassen

Dette er maks støtte du kan få, og hvor mye du faktisk får spørs på hvor mye skolepenger du må betale. 

Hilsen ANSA i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

10 steg til utdanning i utlandet

10 steg til utdanning i utlandet

Drømmer du om å studere i utlandet? ANSA har hjulpet norske studenter med å realisere denne drømmen i 60 år – her gir de deg sine ti beste tips!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Studier i utlandet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om studier i utlandet