Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg jobbe og studere i Polen?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Hvis jeg har gått på skolen i Norge siden 6 klasse helt frem til jeg er ferdig med videregående kan jeg jobbe i polen med det jeg har lært etter videregående i Norge? Jeg er fra polen opprinelig og ønsker å bo der dersom jeg er voksen og kan bo selv. Kan jeg fortsette utdanningen min i Polen med samme rettning, for eksempel å studiere i Polen etter jeg har gått 3 år på videregående? Har jeg mulighet å studere i Polen etter en norsk videregående skole? Jeg vil gå på programering/=elektro og studere i polen programering.

Besvart 05.10.2019 20:08
 

Svar
Hei jente 15 år,

Så lenge Polen er med i EU, og Norge er et EØS-land, så kan du flytte til Polen og søke jobber der. Du trenger ikke visum, selv om du er norsk statsborger.

Som alltid er det jo opp til arbeidsgiver å vurdere søknaden og CVen din, men hvis du kan snakke polsk er det ingen grunn til at du ikke skal kunne få jobbe der. 

Du kan også studere i Polen med støtte fra norsk Lånekasse. Polen har en del tilbud om engelske studier, hvor mange internasjonale studenter, inkludert nordmenn, studerer. Hvis du snakker polsk kan du også studere på polsk hvis du ønsker det, sammen med de lokale. 

Polske læresteder krever som hovedregel generell studiekompetanse fra norsk VGS. Lånekassen krever alltid generell studiekompetanse for å gi økonomisk støtte til studier i utlandet. 

Hilsen ANSA i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

10 steg til utdanning i utlandet

Gutt jobber på skolen (colourbox.com)

Drømmer du om å studere i utlandet? ANSA har hjulpet norske studenter med å realisere denne drømmen i 60 år – her gir de deg sine ti beste tips!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Studier i utlandet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om studier i utlandet