Hopp til hovedinnholdet

Fullføre norsk psykologutdanning i Danmark

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har søkt meg inn på psykologi bachelor. Har hørt at hvis jeg fullfører bachelor og master, kan jeg ta 1 år i Danmark for å bli psykolog. Stemmer dette?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Du stiller et svært aktuelt, dog vanskelig spørsmål. Fordi karaktersnittet for å komme inn på profesjonsstudiet i psykologi i Norge (som i mange andre land) er svært høyt, ser mange etter andre løsninger. En av dem er å ta bachelor/eventuelt bachelor og master i psykologi i Norge, for deretter å søke seg inn på klinisk kandidat i psykologi (master) i Danmark. Dersom man skulle være heldig og komme inn, vil disse to årene i Danmark kunne gi muligheter for autorisasjon som psykolog i Norge.

 

Gjennomførbart?

De danske universitetene tar først inn sine egne bachelorgradsstudenter. Dersom det blir ledige plasser, vil man kunne søke på klinisk kandidat forutsatt at man har hatt de samme fagene som man finner i den danske bachelorgraden. De fleste norske søkere (med norsk bachelor) vil måtte ta opp enkeltfag for å kunne ha muligheten til å søke. MEN vær klar over at riktige fag og gode karakterer ikke er noen garanti for opptak. 

 

Dersom du har et snitt fra videregående på 5 eller bedre (uten tilleggspoeng), kan det kanskje være vel så greit å søke seg inn på profesjonsstudiet i Danmark fra start. Da slipper du å uroe deg for om du KANSKJE kommer inn på kandidat i Danmark. Om du likevel ønsker å gå denne veien, kontakt de aktuelle danske lærestedene i forkant og forhør deg om hvor mange som faktisk kommer inn på klinisk kandidat i psykologi - og om de har noen tips til deg.

 

Håper dette gir deg svar på spørsmålet ditt:-)

 

ANSA i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Studier i utlandet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om studier i utlandet