Hopp til hovedinnholdet

Hva koster språkreise til USA, og hvordan er opplegget?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg og kjæresten har tenkt å dra til språkreise i sommer (Hvis vi får lov) Men! Vi har planer om USA, lurer på hvor mye vi må betale da? mulighet for å få noe støtte, eller stipend? eller betale alt selv? Bor vi hos en vertsfamilie, prisen da? også er det flere andre som drar da? enn oss.. grupper på en måte, en lærer eller lignende? Hvor lenge og sånt? :) Mulighet for at vi kan ha samme vertsfamilie? hva er fristen for å melde seg på, eventuelt hvor?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Språkreise er en flott måte å kombinere ferie, opplevelser og læring. Dette blir sikkert en spennende opplevelse for dere hvis dere får det til.

 

Hvis dere reiser med en av de norske språkskolene, ser det ut som om årets priser ligger på 27 - 30 000 kroner for 2 uker i USA. Det kan bli noe rimeligere hvis dere finner en lokal "summer school" i USA, det kommer opp mange tilbud hvis dere googler dette. Dere kan sjekke på Eurodesk-sidene om det kan være et stipend eller legat knyttet for eksempel til stedet dere bor som dere kan søke på, men det finnes ikke noen egne støtteordninger for språkreiser, dette ses nok mer på som ferie enn studier.

 

Hvis dere reiser med en norsk arrangør kan det føles tryggere, fordi dere er en gruppe fra Norge som reiser sammen, dere har norske kontaktpersoner, og i mange tilfeller er det også et informasjonsmøte i forkant. Prisen inkluderer reisen til USA fra samlingssted i Norge. Ulempen kan være at dere blir mange norske og skandinaver sammen, og at dere ikke snakker så mye engelsk!

 

De lokale tilbyderne kan være minst like bra som de norske, men her er dere på egenhånd frem til dere når skolen/universitetet. Reisen er ikke inkludert i prisene som oppgis. Som regel er det faste kontaktpersoner lokalt som kan hjelpe med ting som måtte oppstå, men disse snakker ikke norsk. Fordelen er at man kanskje er de eneste skandinavene, og at læringsutbyttet blir større.

 

Innkvartering varierer fra sted til sted, ikke alle tilbyr vertsfamilie. Om dere får bo i samme i vertsfamilie må dere nesten undersøke direkte. Noen familier vil kanskje ikke akseptere at kjærester bor sammen, her kan det være kulturforskjeller!

 

Jeg anbefaler dere å lese om oppleggene på nett, og spørre direkte til arrangørene. Mange av de norske har informasjonsmøter dere kanskje kan dra på. Jeg legger ved noen artikler om språkreiser, i den ene ligger nettadressene til de største norske aktørene. Når det gjelder andre språkskoler må dere søke på nett selv, eller kontakte USAs ambassade og sjekke om de kan anbefale noe.

 

Lykke til!

 

Vennlig hilsen

 

Eurodesk Norge 

www.eurodesk.no

www.facebook.com/EurodeskNorway

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Nyttig å vite om språkreise

Flere og flere ungdommer ønsker å komme seg ut i verden for å oppleve kultur, lære språk, eller for å få litt sol på kroppen. Her får du en guide om hva som er viktig å huske på.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Studier i utlandet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om studier i utlandet