Hopp til hovedinnholdet

Studere rettsvitenskap/jus i Sverige

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei! Har spørsmål knyttet til studier og forholdet mellom disse i Norge-Sverige. Hva er det tilsvarende studiet til rettsvitenskap i Sverige? Har en som har gått rettsvitenskap i Norge samme faglige (og praktiske) kunnskaper til å med loven på sin side jobbe i Sverige i de samme jobbene på lik linje som de som har tatt det tilsvarende studiet i Sverige? Noe annet viktig å merke seg? Gjelder det overnevnte også yrket Siviløkonom? Takk for svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!

Du kan studere rettsvitenskap/jus i Sverige. Det kalles juridik. Du lærer da om svenske lover og regler. 

 

ANSAs side om jus kan du lese om hva som kreves for å eventuelt bli godkjent i Norge etter avsluttet utdanning i utlandet. Du må regne med å ta opp en del fag (de fag som handler om Norges lover og regler) og ta en test. Mange bruker opp til to år på dette.

 

Om du ønsker å bruke en norsk jusutdanning til å jobbe i Sverige regner jeg med at du må ta igjennom en tilsvarende prosess som den beskrevet over. Jeg råder deg til å kontakte det svenske Advokatsamfundet for informasjon om dette. 

 

ANSAs side om okonomi kan du lese om hva som kreves av en utenlandsk udtdanning for å kvalifisere til sidetittel siviløkonom. I stor grad handler det om at du har en femårig utdanning med en viss fagsammensetning.

ANSA i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Studier i utlandet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om studier i utlandet