Hopp til hovedinnholdet

Studere på Oxford eller Cambridge

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg har fått tildelt studiekatalog fra Across the Pond som handler om ulike universiteter i storbritannia. Det jeg har lagt merke til er at en del av universitetene er ikke nevnt i heftet f.eks Oxford og Cambridge. Hvorfor? Et annet spørsmål er hvor mye trenger du i snitt fra vgs for å komme inn i Oxford og Cambridge? Jeg lurer på hvor mye jeg trenger i snitt og ulike krav å hvor mye jeg får i stipend eller i lån osv.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!

I UK finnes det hundrevis av universiteter. Across the Pond er en norsk representant for noen av disse. Oxford og Cambridge har ingen norske representanter.

 

LÅNEKASSEN

ANSAs side om finansiering kan du lese om lånekassefinansiering. Du har rett på støtte til skolepenger (merk deg at det er en makssum), basisstøtte, et lite reisebidrag, og til disse skolene vil du også ha rett på et tilleggstipend (se link).

SNITT?

Snittkarakteren avhenger av hvilket studium du skal studere og på hvilket av disse to fabelaktige lærestedene. Men uansett hvilket studium og skole du går for (du kan nemlig bare søke på et av lærestedene) bør du ha et svært høyt snitt, et godt anbefalingsbrev og ikke minst et godt motivasjonsbrev. Du kan lese mer om opptakskrav og søknadsprosess på universitetenes hjemmesider. Jeg legger ved en link som kort tar for seg søkeprosessen til Oxford og Cambridge.


Tips: på den britiske søkemotoren UCAS kan du finne frem til karaktersnitt og fagkrav ved de ulike utdanningene. Det kan være greit å forholde seg til IB-snitt (international baccalaureate), og oversette dette til karakterer fra norsk videregående skole via nettsidene til Samordna opptak.

 

Lykke til!

ANSA i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Studier i utlandet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om studier i utlandet