Hopp til hovedinnholdet

Bestevenninna mi foretrekker ei som jeg hater foran meg

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Vær så snill svar så fortt som mulig! Har det veldig vondt akkurat nå! :( Idet sisste, eller veldig lenge har jeg merka at besteveninnen min heller foretrekker en annen veninne, som jeg hater siden første gang vi møttes. jeg har prøvd å gi henne sjanser, men hun har bare gjengjeldt det med å såre meg. Nå er vi ikke venner, eller uvenner, men jeg vil helst ikke henge med henne. Jeg føler bare at hun tar veninna mi bort fra meg! Nå har faktisk veninna mi også begynt å opprføre seg som hun jeg ikke liker! Å hva skal jeg gjøre? Jeg har prøvd å snakke så mange ganger, men veninna mi har bare blitt så sjefete nå at hun faktisk bare gir blaffen i andres meninger! Jeg er veldig redd for at dette vennskapet ikke skal Fortsette... Jeg føler bare at jeg er for henne når HUN trenger det, men ellers, hviss hun har andre så er det ikke så spess med meg. Hun foretrekker heller hun jeg ikke liker. Hva skal jeg gjøree? Har såå mange ganger prøvd forskjellige måter... Men det går bare ikke

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg ser ikke noen andre løsninger på dette enn at du snakker med henne. Du har kanskje snakket med henne før, men det er nok ingenting annet du kan gjøre om du ønsker å bli venn med henne. Jeg tror absolutt ikke det er noe lurt å si at du ikke ønsker at hun skal være venn med denne andre jenta - hun har all rett til selv å velge hvem hun skal være venner med. Det at du sier at du ikke liker den andre vennen hennes eller det at hun er sammen med henne gjør henne nok bare irritert og at hun motsetter seg deg. Ingen liker å høre hvem de kan og ikke kan være sammen med. 

Da må du heller snakke med henne om at du savner henne og at du ønsker at dere får tilbake det vennskapet og forholdet dere hadde. Ikke ta opp denne andre venninnen, hun har ingenting med dere å gjøre. Dere skal da fortsatt kunne være venner selv om hun er venn med noen du ikke liker. Da må dere bare planlegge bedre og sette av tid til å være sammen med hverandre. Hvis du legger det fram på den måten at du savner henne og vennskapet deres så tror jeg hun vil være mer villig til å fikse på ting.

Når det er sagt så tror jeg du ville hatt gått av å prøve å virkelig bli kjent med denne andre jenta og se om du kanskje kan like henne likevel. Jeg vet ikke hvorfor du ikke liker henne, men for meg virker det ikke som om du har gitt henne særlig mange sjanser. For din egen og din venninnes del tror jeg du gjør lurt i å prøve å bli litt bedre kjent med henne. Kanskje tok du feil av henne? Det må jo være en grunn til at venninna di liker henne så godt. På den måten vil du jo også ha muligheten til å være sammen med venninnen din når hun er sammen med den andre jenta - og hun slipper å måtte velge mellom dere.

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap