Hopp til hovedinnholdet

Hadde sex med en som er to år yngre, hvordan unngå at det blir kleint?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente som har hatt sex med en som er 2 år yngre enn meg og jeg møter han ofte og synes det er veldig kleint mellom oss fordi vi ikke akkurat snakker som før. Jeg nevnte at jeg trodde jeg kanskje var gravid og det skremte han litt tror jeg. Hvordan kan jeg snakke med han som før igjen? Som om ingenting har skjedd? Jeg liker han ikke, eller er forelska men jg føler selv at jeg er tiltrukket av ham, og er avhengig av han. Hva gjør jeg? Har suuperlyst til å ha sex med han igjen. Og når vi først hadde sex så overnattet han hos meg .. Og vi sov i samme seng, det er sjeldent at han sover over. Problemet er vel mer at vi er ganske gode familie venner. Hva gjør jeg med dette? Hilsen utrolig nysgjerrig desperat jente.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Først og fremst må du finne ut hva du vil. Det virker som om du er veldig usikker på det. Du vil snakke med han som om dere ikke har hatt sex, men du er tiltrukket av han og vil ha sex med han igjen. Hva slags forhold ønsker du å ha med han? Jeg skjønner godt at han ble skremt når du sa at du trodde du var gravid. Han er bare 16 år, og langt unna å være klar for å bli far. Slikt kan jo skje uansett om man bruker beskyttelse eller ikke, men jeg håper for deres egen skyld at dere brukte beskyttelse når dere hadde sex - og at dere vil fortsette å gjøre det om dere har sex igjen. Man skal ikke ta for lett på muligheten til å bli gravid. 

Jeg synes det er viktig at du selv finner ut hva du vil før du starter et slags forhold med denne gutten. Det er også utrolig viktig at du husker på at du er to år eldre enn han, og at han bare er 16 år. Hvis du bare er interessert i å ha sex med han og ikke noe mer enn det, så er det i alle fall viktig at du gir han klar beskjed om det. Han har nok lett for å bli påvirket av deg når du er eldre enn han, og det må ikke ende opp med at han føler at du bruker han. Husk også på at selv om du ikke har følelser for han, så kan det veldig godt hende at han har følelser for deg. Det er ikke sikkert at han kommer til å klare å ha et utelukkende seksuelt forhold til deg, uten at det noen gang skal kunne bli noe mer mellom dere. Jeg vil bare at du skal være forsiktig og ikke ta for lett på ting. 

Bestem deg først for hva du vil med han før du prøver å gjøre samtalen mest mulig vennskapelig igjen. Er du sikker på at du ikke ønsker noe mer enn vennskap? Hvis du er sikker på det så er du bare nødt til å begynne å snakke som vanlig med han igjen. Det er alltid vanskelig å bare late som om noe sånt ikke har skjedd - og det er ikke sikkert dere klarer det heller - men du må bare begynne å oppføre deg som en venn mot han igjen. Den balansegangen mellom å skulle være venner og ha sex med hverandre er vanskelig, og det er nettopp grunnen til at veldig få klarer det i det lange løp. Enten blir det for rart å være venner, eller så får en av partene følelser for den andre. Kanskje må du rett og slett bare snakke med han om det?

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex med en venn

Vennesex (colourbox.com)

Har du sex med en person du ikke kaller for kjæreste? Det er ikke uvanlig. Slike forhold bør også følge noen regler for å forhindre at en av dere blir såret. De viktigste kan du lese mer om nedenfor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap