Hopp til hovedinnholdet

Liker jeg han? Vil venninnen min like det? Kan vi bli sammen?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. jeg vet overhode ikke hva det er som feile meg. Jeg har ei venninne som jeg har vært venn med i 3 år nå, og hun har en singel storebror på 32 år. Problemet er at jeg tror kanskje at jeg er en smule forelsket i han, eller isåfall føle en slags tiltrekning.... er så usikker. Jeg ser han ofte når vi er hjemme hos venninnen min siden han er mye på besøk. Han er kjempesnill, kjekk, flink til å lage mat og har en utrolig god sans for humor. Han behandle meg ikke annerledes enn det en store bror ville ha gjort overfor bestevenninnen til lillesøsteren, så det er ensidig det jeg føler. Det er ikke slik at jeg tenke på han 24/7 eller før jeg legg meg om kvelden, men vær gang jeg er hjemme hos dem og han er der, blir jeg så utrolig glad. Det er ikke vanskelig å prate med han i det hele tatt. Jeg blir også glad når han tulle med meg, som for eksempel å skremme meg osv. Dette gjør han også til søsteren... av gud, jeg er så frustrert... like jeg han? vil venninnen like det? kan vi bli sammen?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det er helt normalt å kunne føle det som du gjør. Han er en eldre, kjekk, spennende mann og det er lett å bli betatt! Jeg tror ikke du er forelsket, men jeg tror du synes det er spennende og at du er betatt av han. Samtidig er det viktig å se virkeligheten. Han er 14 år eldre enn deg! Han mangler 4 år på å være dobbelt så gammel som deg. Det er en utrolig stor aldersforskjell, og mest sannsynlig synes han selv at det er en for stor aldersforskjell. Jeg tror ikke venninnen din vil like det. Først og fremst så er alle jenter litt beskyttende ovenfor brødrene sine, og alle ville nok syntes det hadde vært litt rart om han ble sammen med en god venninne. For det andre så tror jeg hun kommer til å reagere veldig på det med tanke på at han er så mye eldre enn deg. 

Det er klart det går an at dere blir sammen, men jeg ville  tenkt lenge og nøye gjennom det før jeg hadde prøvd meg på noe. Jeg tror det beste er å legge det fra seg og tenke på det som bare en "crush" du har - på samme måte som man kan bli betatt av en lærer. Jo mer man bagatelliserer det jo lettere er det å komme over det. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap