Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler meg holdt utenfor av min beste venninne.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg har vært veldig nedfor det siste halvåret. Alt startet med at jeg følte meg holdt utenfor av min beste venninne. Jeg snakket med henne, og hun sa at hun skulle passe på, men det varte ikke lenge. Etterhvert sluttet jeg å være med henne, også å snakke med henne. Jeg vet ikke helt hvorfor, men jeg tror at keg var redd for å føle det slik flere ganger. Nå er jeg ikke den glade og positive jenten jeg var før.. Jeg klarer ikke å snakke med noen andre om det og stenger meg selv utenfor. Jeg vet ikke om jeg vil føle meg bedre for jeg vet ikke hvordan det kommer til å bli og jeg har liksom klart å akseptere at det er slik... Jeg vil ha hjelp, men samtidig ikke. Jeg føler meg ok når jeg er med andre, men ikke på samme måten og ikke når jeg er alene, og er sjeldent i veldig godt humør på skolen. Ønsker ikke noe konkret svar, men tror jeg bare ønsker at noen skal lese det og fortelle meg hva de synes og mener jeg bør gjøre.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du sendte inn spørsmål til oss. Så dumt at du føler deg så utenfor og ikke har det like bra som du hadde før. Det er tydelig at du er inne i en periode hvor ting er litt tungt, men det er viktig at jobber deg ut av denne. Det at du føler deg litt utenfor gjør nok at du trekker deg enda mere ut, og det fører igjen til at du blir inkludert mindre. Det er en ond sirkel, og hvis ikke noe endres vil den bare fortsette å utvikle seg. Så mitt tips til deg er å prøve å bryte den. Det er flott at du tok en prat med venninnen din, og du kan gjerne gjøøre det på nytt. Men det er også lurt å ta litt initiativ selv og "vise deg litt frem". Ikke hold deg utenfor, men gå bort til folk i klassen din og slå av en prat. Snakk både med de du kjenner godt og de du ikke kjenner så godt. Vis bestevenninnn din og andre at du har lyst til å bli venner igjen, og ta initiativ til å finne på noe også utenfor skolen. Når du tar mer initiativ vil du nok merke at du bli mer inkludert også.

Selv om det kan føles tryggest og enklest å holde tankene sine for seg selv, kan det være veldig lurt å dele dem med noen. Fortell foreldrene dine hvordan du har det, de vil jo gjerne vite det, og kan støtte deg. Du kan også snakke med helsesøsteren på skolen din eller på helsestasjon for ungdom og få noen gode råd. 

Men det aller viktigste er at du tar mot til deg og bryter det mønsteret du er inne i nå, for ting kan jo ikke fortsette på denne måten, og det er viktig å treives på skolen.

Håper dette svaret var til hjelp Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap