Hopp til hovedinnholdet

Venninna mi er deprimert og kutter seg. Hvordan kan jeg hjelpe henne?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg har en venn som stoler på meg, og tør å si sine dypeste hemmeligheter til meg. Men det kan være skremmende. For noen uker siden fortalte hun meg at hun var deprimert, og etterhvert begynte hun å kutte seg. Jeg føler at det er noe jeg kunne ha gjort for å hjelpe henne før kuttingen begynte. Jeg har lovet at jeg ikke skal si det til noen, og hun nekter å snakke med helsesøster eller noen. Jeg bryr meg mye om henne, og lurer på hvordan jeg kan hjelpe henne å gå videre, eventuelt finne en annen løsning enn kutting.

SVAR

Besvart 03.04.2016 09:31:11
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vennen min har det vanskelig – hvordan kan jeg hjelpe?

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

 

Les mer
attach_file

Selvskading

Det finnes mange myter om selvskading og om folk som selvskader. Grunnen til mytene er at så mange som egentlig ikke har peiling, tror at de har peiling.

 

Les mer
attach_file

Selvskading - sett ord på det

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

 

Les mer
attach_file

Kaos i hodet og følelser som koker?

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

 

Les mer
account_circle