Hopp til hovedinnholdet

Vil få meg venner på ungdomsskolen! Hva skal jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 13 år. Jeg har nettopp startet på ungdomsskolen, jeg komm i klasse med en jeg var ganske god venn med fra før men resten kjente jeg ikke så godt. Vi er fem klasser og jeg har veldig lyst til å bli kjent med flere fra forskjellige klasser! Men det er et problem, det er en jente som også går der som ALLE elsker og hun får alle vennene så det er vanskelig for meg å få meg nye venner når de bare er opptatt av hun. Det er en gjeng der på 4 stk som jeg har veldig lyst til å bli bedre venner med, men de virker veldig dømmende så vet ikke hvordan jeg kan gå fram. Har også veldig lyst til å bli venn med noen gutter, men jeg vil ikke være upopulær. Jeg var ganske populær på den forrige skolen, men nå er det helt annerledes, har lyst til å få mange venner på denne skolen men vet bare ikke hvordan. Er en ganske sjenert person i tillegg så det er vanskelig. Håper du skjønner meg! Takk for svar! hvordan jeg kan få mange venner? Og slutte å være sjenert, og bli venn med gutter

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det å være sjenert eller redd for å snakke med folk er ofte vanskelig om du egentlig vil. Hvis du egentlig har kjempe lyst til å snakke med noen og få deg nye venner, så kan du prøve å brenne på den viljestyrken og lysten som er der, for å få det til. 

 

Når det kommer til denne jentegruppen du ville være venner med, eller generelt de guttene du ville være venn med, så kommer du nok til å trenge å bygge deg opp til det en stund før du faktisk tørr å snakke med dem. 

Du burde kanskje finne deg et tema du kan snakke med dem om før du tør å gå opp til dem, som skole, sommerferien eller hobbyer. 

 

Og du kan kanskje gå opp til dem når en av de står alene, så det ikke blir like skummelt. Noe av det fineste med å starte på et nytt nivå med skole er at alle er like ny som du er, og de har også lyst til å bli kjent med nye. 

 

Dette er skummelt, men jeg tror du kommer til å få det til. Jeg skal legge noen artikler under som passer til din situasjon, og jeg anbefaler at du leser alle sammen for råd. Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjenert eller sosial angst?

Usikker? (colourbox.com)

Du har sikkert følt deg sjenert noen ganger? De fleste vil kjenne på dette i noen situasjoner i livet, og noen vil merker det mer enn andre. Noen kan oppleve at de er mer sjenert i perioder av livet, for eksempel i ungdomsalderen.

Les mer

Hvordan bli populær?

Vennegjeng (colourbox.com)

Hvis du føler deg sjenert, upopulær eller uinteressant, er du ikke alene. Det er vanskelig å gi et konkret svar på hvordan du kan bli mer "populær", men her er noen tips som kan være verd å få med seg.

Les mer

Hvordan få noen til å like deg

Omriss av tegnet hjerte (www.colourbox.com)

Råd for å få noen du liker til å like deg og kanskje til og med bli din kjæreste.

Av Emilie, ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer

10 tips til å få nye venar

Jenter som prater (www.colourbox.com)

Dei fleste synes det er kjekt å få nye vener, men det er ikkje alltid like lett. Både på skulen og på fritida møter vi mange folk vi har lyst til å bli kjende med, utan at vi veit heilt korleis vi skal få det til.

Skrive av ungdomsjournalist Rakel.

Les mer

Hva skal vi snakke om?

Usikker jente (colourbox.com)

Er du redd for pinlig stillhet? Gruer du deg til daten fordi du ikke vet hva du skal snakke om? Ung.no gir deg tips til hva du kan snakke om med en du liker!

Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap