Hopp til hovedinnholdet

Hei! Jeg har en venninne som sliter.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har en venninne som sliter. I dag brøt hun sammen helt på grunn av kun en dorull. Vi bor sammen til vanlig. Hun har vært veldig stresset og nedenfor i det siste... Jeg spurte hva som var galt, hun klarte ikke svare på det, bare at hun følte seg deprimert. Jeg foreslo for henne å kontakte psykolog, noe hun gjerne ville. Men hun sa at foreldrene hennes mener det ikke er et så stort problem og vil ikke betale for psykolog. Jeg sa hun kan snakke med meg når som helst. Men tror det hun egentlig trenger er å få snakket med noen som kan hjelpe henne. Jeg har vært inne på å kanskje sende en melding til foreldrene hennes og fortelle at hun ikke har det bra for tiden, så kanskje de forstår at det er et større problem da? Jeg er bekymret for henne, og syntes det ikke er gøy å se henne ha det slik. Hva skal jeg gjøre? Vi bor i England.

SVAR

Besvart 10.11.2017 00:04:56
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

 

Les mer
attach_file

Depresjon og negativ tenkning

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

 

Les mer
attach_file

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

 

Les mer
attach_file

Kaos i hodet og følelser som koker?

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

 

Les mer
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
account_circle