Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg komme inn i et miljø hvor det er fester?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg er 17 år og har aldri hvert på en sånn ordentlig fest med alkohol osv. Likevel har jeg så lyst til å komme i et miljø hvor det er mer vanlig å dra på fest osv i helgene. Ingen av mine venner er sånn og det er ikke det at jeg ikke liker å være med dem, men jeg vil også ha noen jeg kan dra på fester med å drikke. hvordan kan man finne/komme inn i et sånt miljø uten at det blir kleint eller at man ender opp med å invitere seg selv?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for spørsmålet!

Først og fremst tror jeg det kan være lurt å "se seg ut" noen personer du kunne tenke deg å bli venn med, som er i et "festmiljø". Jeg forstår at du er redd for at det skal bli kleint eller lignende, men prøv å ikke ta sorgene på forskudd. De fleste synes bare at det er hyggelig å få seg nye venner - så prøv å ta mer kontakt med de personene som pleier å feste og lignende. Ofte skal det ikke så mye til før man blir invitert på en fest eller i en bursdag. 

Det kan også være en idé å vise mer interesse for festing når dere er sammen, slik at de forstår at du er interessert. Du trenger ikke å "invitere" deg selv, men prøv å få frem at det høres gøy ut osv. Oppfør deg som normalt og prøv å være naturlig når du snakker med de som er i dette miljøet. Da blir det i hvert fall ikke kleint:) Og husk; det går fint an å være på fest uten å drikke også. Med tanke på at du ikke er 18 år ennå vil jeg råde deg til å vente med alkoholen til du er gammel nok til å drikke lovlig.

Les gjerne gjennom artiklene som ligger under:)

Lykke til:)

 

 

 

 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ikke om å gjøre å tåle mest alkohol

Full jente (colourbox.com)

Nesten alle mennesker kan drikke alkohol og likevel leve lange, friske liv. Og nesten alle kan bli alkoholikere i ung alder. Alt avhenger at hvordan man drikker.

Les mer

8 tips til før og under festen

Et slags vorspiel (colourbox.com)

I klassiske ungdomsfilmer finner vi hovedkarakterene som alle svermer rundt, som alle vil snakke med og som ikke minst alltid blir bedt på de store festene. Men, er det egentlig så enkelt som ”bare” å bli bedt?

Skrevet av Dina, ungdomsjournalist

Les mer

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør man når man kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg, eller gjør du en innsats for å få venner selv? Les hva ungdommer selv mener!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap