Hopp til hovedinnholdet

Hvordan bli kjent med nye folk

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hvordan kan jeg bli kjent med folk jeg kjener ikke?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er mange ungdommer som lurer på det samme som deg, og som ønsker å få tips til hvordan du kan bli kjent med nye folk. Så bra at du tar kontakt for å finne ut av dette. 

Hva liker du å holde på med på fritiden? Har du noen hobbyer, eller er det noe du kunne tenke deg å prøve ut? Er det en sport du liker, et instrument, liker du dyr, eller å gå tur? Hvis du ikke vet helt hva du vil gjøre, kanskje du bare kan prøve noe som virker spennende? Mange syns det er lettere å bli kjent med andre ved å være med i en forening, et lag eller liknende. Kanskje finner du noen som har samme interesser som deg. Helsesøster på skolen pleier å ha litt oversikt over hvilke fritidsaktiviteter som finnes i nærområdet. Eller kanskje noen du vet om på skolen er med i en aktivitet du kunne tenke deg å prøve? 

På skolen kan du for eksempel spørre noen i klassen om dere skal jobbe sammen med leksene, eller gå sammen hjem fra skolen. Dette kan være måter å komme i kontakt med andre på. Ellers er det et lurt tips å smile til andre, og vise at du er interessert i å bli kjent. Si "Hei" til folk. Kanskje har noen rundt deg det på samme måte, og blir glade om du tar det første steget til å bli kjent. Og ikke minst - vær deg selv, de andre har lyst til å bli kjent med deg slik du er. 

Jeg legger ved noen artikler som handler om vennskap og å bli kjent med nye folk. Håper du kan bruke noen av disse rådene. Og ikke vær redd for å ta initiativet til å bli kjent. Jeg skjønner at det kan virke skummelt, men husk at det helt sikkert er andre som har det på samme måte, og som ønsker å bli kjent med deg. 

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-22)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Engasjert? Bli med i en organisasjon!

Gruppe ungdommer (colourbox.com)

Hva brenner du for? Natur? Fred? Politikk? Å engasjere seg i en organisasjon gir mange fordeler.

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør man når man kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg, eller gjør du en innsats for å få venner selv? Les hva ungdommer selv mener!

Les mer

10 tips til å få nye venar

Jenter som prater (www.colourbox.com)

Dei fleste synes det er kjekt å få nye vener, men det er ikkje alltid like lett. Både på skulen og på fritida møter vi mange folk vi har lyst til å bli kjende med, utan at vi veit heilt korleis vi skal få det til.

Skrive av ungdomsjournalist Rakel.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap