Hopp til hovedinnholdet

Jeg har hatt en vanskelig oppvekst med psykisk vold og mobbing.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg har alltid hatt en utfordring når det kommer til andre folk. Jeg har hatt en veldig oppvekst men psykisk vold i hjemmet og mobbing helt fra barnehagen tom. ungdomsskolen. Jeg prøver alltid å stille opp for de jeg faktisk blir venn med og gjøre alt jeg kan i min makt for å hjelpe og være der når de trenger å snakke eller trenger en løsning på et eller annet problem. (jeg har blitt veldig ressurssterk og løsningsorientert pga. oppveksten) så jeg føler at jeg ofte blir utnyttet for dette og at jeg er "dumsnill". Hver gang jeg får nye venner, så stiller de ofte opp i starten, men etterhvert så tar de mer enn de gir og sier at jeg er den som må "gi mer av meg selv" når jeg allerede gir alt jeg kan, men blir deprimert av hvordan folk bare tar til det ikke er mer igjen. Er det noe jeg kan gjøre for å slutte i den onde spiralen av dårlige venner? jeg føler jeg har vært venneløs hele livet og aldri kommer til å finne noen som er der for meg på samme måte som jeg er der for dem :(

SVAR

Besvart 15.03.2018 17:44:50
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Over 18 med psykiske problemer?

Det er hjelp å få ved psykiske problemer. Kontakt skolehelsetjenesten, Helsestasjon for ungdom, fastlegen eller Psykisk helsetjeneste i kommunen. De kan gi deg samtalehjelp og/eller henvise deg til DPS eller annen psykolog.

 

Les mer
account_circle