Hopp til hovedinnholdet

Tips til hvordan jeg kan stole på venninnen min, og føle at hun liker meg?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg føler at vennen min ikke liker meg.Vi sykler til skolen hver dag sammen, men i dag ville hun ikke vente på meg. Hun bare syklet med en annen venn som går. Vi oppfører oss som vanlige venner, men jeg føler hun ikke vil være sammen med meg. I det siste så har hun faktisk støttet den personen som vi to hater, altså støtter hun aldri meg. Jeg føler at jeg ikke kan fortelle henne noe. pga. hun skal alltid drive og si ting i mot. Eks. vis jeg sier henne: Jeg liker han der. Så sier hun: Det er bare teit. Han er en dumming. Og litt verre ting. Men jeg trenger tips slik at jeg kan føle at vi liker hverandre å kan stole på hverandre.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg forstår det sånn at du har en venninne som du sykler til skolen med hver dag, men som du ikke lenger føler at liker deg så godt. Hun rakker ned på det du liker, og hun støtter nå noen dere pleide å hate. 

Du vil nå ha tips til hvordan du kan føle at venninnen din liker deg, og tips til hvordan dere skal stole på hverandre. Først og fremst vil jeg bare si at jeg skjønner godt om du synes dette er kjipt. Å føle at du og en venn glir litt fra hverandre eller at dere ikke går like godt sammen lenger, er vanskelig. Men det viktigste du må jobbe med her, er god kommunikasjon. 

Nøkkelen til alle forhold, er god kommunikasjon. Om du føler at venninnen din er slem mot deg, er det viktig å si i fra. Om dere ikke snakker like hyggelig til hverandre, eller det er noe du vil ta opp, er det lov å si i fra om det. Du skal ikke si i fra på en slem eller aggressiv måte, fordi det vil forverre situasjonen. Men du kan fortelle henne mykt om det er noe du synes dere burde snakke om, og så snakker dere ut om det. Dette kan hjelpe situasjonen mellom dere enormt mye, om det blir gjort på riktig måte. 

Men folk utvikler seg. Det kan hende venninnen din kjenner at hun begynner å endre seg for tiden, og da må du akseptere det så godt det lar seg gjøre. Om dere har forskjellige meninger kan dere snakke om det, men fortsatt respektere hverandres meninger. Om hun rakker ned på dine meninger kan du rolig si til henne at du kan like noe, selv om hun ikke selv liker det. På denne måten kan dere være forskjellige, men fortsatt være venner. 

Jeg tror nok dette ordner seg, med god kommunikasjon og vennlighet. Jeg skal legge noen artikler til under, som jeg anbefaler at du leser. Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer

10 tips til å få nye venar

Jenter som prater (www.colourbox.com)

Dei fleste synes det er kjekt å få nye vener, men det er ikkje alltid like lett. Både på skulen og på fritida møter vi mange folk vi har lyst til å bli kjende med, utan at vi veit heilt korleis vi skal få det til.

Skrive av ungdomsjournalist Rakel.

Les mer

Blitt uvenner? Slik ordner du opp.

To jenter med ryggen mot hverandre (www.colourbox.com)

Opplever du å bli behandlet urettferdig av vennene dine, eller har du kranglet med en venn? Her er noen gode tips til hvordan dere kan snakke godt sammen og kanskje løse problemet.

Skrevet av ungdomsjournalist Julie

Les mer

Venner som "forsvinner"

Trist jente (colourbox.com)

Det er vanskelig å kjenne på følelsen av et vennskap ikke er like sterkt som det engang var.

Skrevet av Tiril, Ungdomsjournalist.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap