Hopp til hovedinnholdet

Det føles ut som venninna mi prioriterer andre foran meg for tiden...

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har hatt en bestevenn i snart 4 år nå. Det har alltid vært oss to og jeg har aldri tvilt på vennskapet vårt før nå. Hun har begynte å finne på ting veldig ofte med en felles venninne som jeg kommer godt overens med, men hun drar heller hjem til henne og gjør ting med henne enn med meg for tiden. Jeg har mange venner, men hun er bestevennen. Hun er snill og vi er sammen osv, men hun andre venninna har blitt en større prioritet enn tidligere. jeg er redd for å miste hun siden hun er den eneste jeg kan snakke med alt om og være 100% meg selv med. Når jeg ser at hun er med hun andre får jeg en klump i magen og blir veldig lei meg. jeg tror ikke bestevenninna mi er klar over at dette sårer meg, men hun gjør ikke noe galt heler og jeg kan ikke klandre henne for at hun er med hun andre heller. På skolen osv er vi sammen alle 3, men de facetimer og er sammen hele tiden. Vi skal til Spania i sommer og hun gleder seg, men jeg vil ikke ha en følelse av at hun heller vil være med en annen

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente (16)

Det er ikke lett å kjenne på at venninna di velger andre fremfor deg og plutselig viser mindre interesse. 

Det er viktig å huske på at hun fortsatt er kjempeglad i deg og at du betyr mye for henne, selv om hun er med andre folk også. Som du sier har det vært dere to i 4 år, og da kan det være greit å av og til ta litt avstand, slik at man ikke blir lei av hverandre. 

Som du sier så er det ikke sikkert at venninna di er klar over at det sårer deg, og derfor vil jeg absolutt anbefale deg å ta deg en prat med henne. Du kan ikke kreve at hun skal ha deg som sin førsteprioritet, men du kan forklare hvordan det føles når hun velger andre fremfor deg og snakker med dem hele tiden. Da vil hun lettere forstå deg, og kunne betrygge deg om at dere fortsatt er bestevenninner.

ta en titt på artiklene under!

Lykke til

 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap