Hopp til hovedinnholdet

Vennskap og baksnakking

Jente 14 år
 

Spørsmål

1. Dette er kanskje litt rart å bli lei seg for men blir egt litt såra. Det er en vennine som jeg alltid kommenterer bildene på. Hun komemterer aldof mine og det er jo greit det, men hun komenterer alle andre sine. Bare ikke mine, føler at hu ikke liker meg da. Hun er kjempe snill så mener ingen ting slemt. Jeg bare så lei meg men jeg kan jo ikke akk si fra heller? 2. Jeg føler jeg slenger mye med leppa om folk bak folks rygg. Asså baksnakker, det er ikke ille mer litt for å få ut irritasjon eller få råd om hvordan jeg skal løse problemet. Men noen ganger så popper bare ordene ut av meg. Men hvordan skal jeg passe på ordbruket mitt om andre? Det er ikke ofte eller om en spesefik person vær gang. Men jeg vil forandre meg 3. Kan man avslutte et vennskap viss man blir sliten av det. Jeg vil bare ikke såre noen men jeg føler jeg ikke eier meg selv med denne perosnen. Føler jeg blir på en møte eid. Dette er en kjempe bra side❤️

Besvart 16.08.2018 20:51
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver inn til ung.no

Det er mange som blir såret av at en ikke får likes eller at andre kommenterer bildene en legger ut på sosiale medier. Hvis man selv alltid kommenterer bildene til en person blir det sikkert ekstra sårende hvis den andre aldri kommenterer tilbake. 

Prøv å ikke bry deg. Fokuser heller på alle de som liker og kommenterer bildene dine. Du kan også slutte å kommentere hennes bilder. Det betyr ikke at man ikke er venner, men kanskje hun kommer til å savne kommentarene dine og starte å kommentere dine bilder.

De aller fleste mennesker baksnakker andre, men noen gjøre det mer enn andre. Det kan bli en stygg uvane som fører til at andre til slutt ikke klarer å stole på deg. Den eneste måten med å slutte å snakke stygt om andre er at når du oppdager at du gjør det så kom med en beklagelse og ikke minst kutt ut baksnakkingen. Fokuser på hver gang du klarer det. Det bygger opp din egen selvfølelse. Mange som baksnakker andre har dårlig selvtillit selv. Da er det lettere å kritisere andre, enn om man er fornøyd med seg selv. 

Man kan avslutte vennskap hvis man blir sliten av det, og hvis man opplever at vennskapet tapper deg mer enn det gir deg energi. Noen venner at en hele livet, andre har en periodevis kontakt med gjennom livet, men andre igjen har en kun en stund. Grunnen kan være at en vokser fra hverandre eller at en ikke har den samme gleden med vennskapet lenger.

Legger ned noen artikler som jeg anbefaler deg å lese. 

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer

Venner som "forsvinner"

Trist jente (colourbox.com)

Det er vanskelig å kjenne på følelsen av et vennskap ikke er like sterkt som det engang var.

Skrevet av Tiril, Ungdomsjournalist.

Les mer

Gjort noe dumt? Tilgi deg selv!

Gutt som grubler (colourbox.com).

Har du gjort noe du angrer på, som å såre en kjæreste eller svikte en venn? Sammen skal vi finne en måte du kan tilgi deg selv.

Skrevet av ungdomsjournalist Emilie

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap