Hopp til hovedinnholdet

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er jente på 15 år og i sommer var jeg på ferie med tanten min og et vennepar av de. Jeg og han gutten fra det venneparet ble veldig nære og alle sa vi flørte. Jeg selv liker han og han hadde sagt til sin mamma at han likte meg. Jeg vil ikke innrømme at jeg liker han fordi han er yngre en meg bare et par år pluss at jeg ikke vil ødlege vennskapet våres. Hva skal jeg gjøre og har det noen å si om jeg er eldre en han?

Besvart 17.08.2018 10:19
 

Svar
Hei

Så hyggelig at du har truffet en gutt du liker. Kanskje du bare skal vente litt å se hvordan det utvikler seg mellom dere? Følelsene kan man ikke alltid styre. Hvis dere begge liker hverandre mer enn bare vennskap, så kanskje dere blir kjærester etterhvert?

Jeg kan ikke svare sikkert på hva du bør gjøre. Men jeg kan gi deg noen tilbakemeldinger på det jeg tenker når jeg leser det du skriver. Kanskje det hjelper deg videre til å finne ut hva som blir riktig for deg? Det går helt fint om du er litt eldre enn han. Dere kan være ganske like i modenhet selv om du er litt eldre. Men husk at du har litt ekstra ansvar for at ta hensyn til han når du er eldre. Kanskje dere har ulike regler hjemme med tanke på hva dere får lov til? Kanskje dere har ulike forventninger og behov til et kjæresteforhold?

Vennskap er noe annet enn kjæresteforhold. Det er et pluss å være gode venner i tillegg til å være kjærester. Du må regne med at det blir vanskelig å være venner med en man har vært kjæreste med før, men ikke la det hindre deg i å bli forelsket og prøve ut å ha kjæreste. :) Se også tips i vedlagte artikler.

Lykke til videre.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Hvordan få han/henne interessert?

Jente ligger i gresset (colourbox.com)

Er du forelsket, men føler deg usynlig i hans/hennes nærvær? Eller sliter du bare med å komme ut av vennesonen? Av og til gjelder det bare å være litt tøff og tørre å være seg selv. Ung.no gir deg tips til hvordan du kan vekke interessen!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap