Hopp til hovedinnholdet

Er venninna mi sjalu for at jeg har andre venner?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Bestevennen min som jeg har vært venn med siden 5-6 klasse begynte og være med en i midten av 8. Og da ble jeg også veldig god venn med henne, men det virker veldig som om bestevennen min blir sjalu fordi jeg og henne andre er så gode venner. Fordi hver gang jeg spør om vi skal spørre henne også virker det som om henne blir lei seg eller sur. Men henne sier fortsatt alltid ja. Og det virker som om henne blir sur på meg fordi jeg har andre venner enn henne og det iriterer meg. Fordi henne har så mage venner og jeg har nesten bare henne og to andre. Jeg er veldig glad i henne og jeg vil ikke ødelegge vennskapet. Men jeg blir så sur når henne blir sjalu bare fordi jeg har andre venner enn bare henne...

Besvart 20.08.2018 16:58
 

Svar
Hei jente (14)

Det er helt normalt å føle et snev av sjalusi når en venn av deg har flere venner eller kanskje er venn med noen du skulle ønske du var venn med. 

Det kan være vanskelig å være ærlig om, men det er veldig viktig at man er. Prøv å snakk med venninnen din og forklar hva du oppfatter. Spør hva hun syns er greit og ikke og vær ærlig tilbake.  Det høres ut som dere er gode venner og da bør dere kunne ha sånne åpne samtaler slik at dere bevarer vennskapet og for å unngå at "småting" vokser seg større over tid. 

Mest sannsynlig vil en slik samtale føre dere nærmere heller enn å ødelegge vennskapet.

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Sjalu på venninna?

Jente er sjalu på vennene sine (colourbox.com)

Mange har opplevd den snikende sjalusien når venninna gjør det bedre enn deg på alle prøver, får flere "likes" på profilbildet sitt eller kaprer den kjekkeste gutten i klassen. Men hvorfor blir vi sjalu? Og hvordan kan vi takle det?


Av Hege, ungdomsjournalist

Les mer

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap