Hopp til hovedinnholdet

Føler meg utenfor i vennegjengen, hva skal jeg gjøre?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre! Det føles litt ut som vennene mine egentlig ikke vil være med meg. For vi har en snapchat gruppe, og på den gruppa spør vi hverandre om vi vil finne på noe med hverandre og sånn. Så hver gang de spør om å finne på noe så kan alltid minst en person men, hver gang jeg spør kan ingen. Jeg føler meg også alltid litt utenfor når vi er med hverandre. Kan jeg få et tips på hva jeg burde gjøre.

Besvart 11.10.2018 16:27
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

Jeg skjønner at dette er utrolig vanskelig. Det er alltid vondt å føle seg utenfor blant vennene sine. Jeg tror det beste vil være å ta dette opp på en ærlig og voksen måte med vennene dine. Forklar hva du føler og vis hvorfor du har det på denne måten. Det er jo absolutt ikke sikkert at vennene dine ikke vil være med deg, og på denne måten gir du dem en sjanse til å forklare. Det er også en fordel at de får vite hvordan du har det, slik at de kan ta mer hensyn til deg i fremtiden. 

Det kan også være lurt å forsøke og ta litt mer initiativ utenfor snapchatgruppen. Det er ofte "lett" å si nei når man kun får en snap. Om du spør på skolen eller lignende, er folk kanskje mer "motiverte" til å finne på noe:) 

Det kan også være fint å forsøke og bli bedre venn med andre folk. Selv om du har en vennegjeng betyr jo ikke det at du ikke kan bli venn med andre:) Forsøk å prate litt med folk du ikke vanligvis er så mye med. Kanskje du rett og slett bare behøver noen nye venner?:)

Les gjerne gjennom artiklene under!

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør man når man kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg, eller gjør du en innsats for å få venner selv? Les hva ungdommer selv mener!

Les mer

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer

Ekte vs falske venner

Guttegjeng (colourbox.com)

Har du opplevd å bli sviktet av en venn? Eller har du opplevd å bli kjent med en person du følte du hadde god kontakt med, men som viste seg egentlig å være en falsk venn? Kjenner du en person du oppriktig kan kalle en ekte venn?

av Skage, ungdomsjournalist

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap