Hopp til hovedinnholdet

Jeg er litt forelsket i en som er 5 år eldre enn meg

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente som er 15 år som trur jeg er litt forelsket i en gutt som er 6 år eldre. Han er 20 å blir 21 dette året. Vi snakker via snap å vi flørter litt å sånn. Å sier komplimenter å alt. Det jeg liker mest med han er at han er snill å god å aldri har spurt om nudes. Jeg hater at gutter spørr om d. Men han er veldig gammel å tenk når jeg blir 18 så kan jeg ha ett forhold med han men tenk om vi ikke har kontakten da. Jeg vet ikke om jeg er forelsket men jeg venter alltid på at han skal sende snap å alt mulig å blir bekymret når han ikkje svarer på en halv time liksom. Vi har aldri møttes elns. Men han bor i nærområdet. Hilsen en jente som ikke vet hva jeg skal gjøre.

Besvart 12.10.2018 19:56
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til oss!

Det er noen år mellom 15 og 20 år, men aldersforskjell er ikke så uvanlig i et kjæresteforhold, men når denne aldersforskjellen blir stor at mange møter på utfordringer. Utfordringene kan være reaksjoner fra venner eller familie, eller andre ting av mer praktisk art.

Jo eldre man blir, jo mindre betydelig vil aldersforskjellen være. Det er jo heller ikke alltid selve forskjellen i alder som er av størst betydning, men livserfaringer, modenhet og interesser. Når det er sagt så er du 15 og under den seksuelle lavalder (som er 16). Dette betyr at han kan bli straffet dersom dere har sex. Denne grensen er satt for å beskytte barn og unge  fra å bli utnyttet av voksne. 

Det som er fint er at man kan fin være forelsket i noen på avstand, uten at det blir noe mer. Forelskelse kan ramme alle, uansett alder. 

Jeg synes du har mange gode tanker rundt denne forelskelsen og tror du er i stand til å ta gode valg for deg selv. Ikke la deg presse til noe du egentlig ikke ønsker (det er lurt å tenke over HVA du ønsker før du plutselig står i situasjonen) så kommer dette til å gå helt fint, tror jeg <3

Legger med noen fine artikler jeg synes du bære lese.Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Mas og press om å sende nudes - Hva gjør du?

Jente viser mobil med teksten No nudes for you. (colourbox.com)

Det er ikke så lett å vite hva du skal svare når noen maser om nakenbilder. Kanskje vil du ikke skuffe den andre, eller er redd for å bli avvist? Her er noen supre tips til hva du kan si!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap