Hopp til hovedinnholdet

Har ennå følelser for eksen, hva skal jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei Jeg er en jente på 13 år. Bestevennen min er sammen med eksen min som jeg enda har følelser for. Hva skal jeg gjøre??

Besvart 11.10.2018 17:54
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

Dette var leit å høre! Det er alltid vanskelig å vite hva man skal gjøre i slike situasjoner. I og med at venninnen din er sammen med eksen din nå, tror jeg det kan være lurt å vente med å gjøre noe. Hvis du sier noe om hva du føler - enten til venninnen din eller til eksen din - kan du risikere begge vennskapene. Det er jo heller ikke sikkert at forholdet mellom dem kommer til å vare. Hvis det skulle bli slutt, vil du få muligheten til å finne ut av ting mellom deg og eksen.  

Tenk litt over du ønsker og hva du er villig til å "gi opp". Hvis du vil bli sammen med eksen din igjen, må du nok være forberedt på at du kan miste bestevenninnen din. Det er ikke alle vennskap som overlever slike situasjoner. Jeg skjønner at dette er en utrolig vanskelig situasjon, men her må du nok bare tenke godt gjennom hva du vil.

Det kan eventuelt være en idé å snakke med venninnen din. Men som sagt; det kan jo være at hun vil bli sur eller lei seg av å høre dette, så det kan være lurt å tenke litt over hva du vil på forhånd.

Les gjerne gjennom artiklene under!

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Forelsket i den samme som bestevennen din?

Hjerte i to (colourbox.com)

Du har lenge vært forelsket i en person. Problemet er at bestevennen din også er forelsket - i den samme som deg! Hva skal du gjøre? Skal du ta hensyn til bestevennen og droppe forelskelsen, eller er det første mann til mølla? Og hva vil i så fall skje med vennskapet?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap