Hopp til hovedinnholdet

Har møtt en gutt jeg liker veldig godt på internett, men lyver om meg selv.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg har møtt en gutt jeg liker veldig godt over internett. Problemet er at jeg lyver om ting. Jeg har for eksempel løyet om at jeg er 04. Jeg er 05. har så lyst til å bare fortelle han alt sånn at jeg slipper å gå å holde det for meg selv, men jeg er så redd for at han blir skuffet over meg. Akkurat nå er han en av de beste vennene jeg har, og hver dag gleder jeg meg til å komme hjem for å snakke med han, da kommer vi til det andre problemet mitt; hver dag gruer jeg til tanken på at en dag vil vi aldri snakke mer. Det er som en angst på en måte, jeg er blitt så glad i han og jeg hadde godt sannsynlig bare dødd om det hadde hent han noe. Jeg føler at jeg lyver ofte bare for å høres intressan ut, men realiteten er at jeg egentlig er verdens mest kjedelige person. Han sier hele tiden at sånt som «du er verdens fineste og søteste», men i virkeligheten har han aldri sett meg, og jeg vet han er mye finere og søtere enn meg også, så jeg har også fått skikkelig dårlig selvtillit for meg selv

Besvart 04.11.2018 16:53
 

Svar
Hei!

Takk for at du skriver til ung.no!

Det er fint å høre at du opplever å ha møtt en gutt du liker godt på internett. Det er alltid koselig å bli kjent med nye mennesker og få nye venner.

Den nye vennen er tydeligvis blitt veldig viktig for deg, og gir deg noe som du ikke får av andre venner rundt deg. Du er derfor veldig redd for å bli avvist eller å miste han, og fristes til å lyve om deg selv, for å gjøre deg selv mer spennende. Det er ingen god strategi. Det er alltid lurt å være ærlig om hvem man er. At du får dårlig samvittighet av å lyve, er både naturlig og bra. Det er lurt å være ærlig om hvem man er, og ha tro på at man er bra nok som man er.

Du skriver at du har løyet om alderen din? Betyr det at han er mye eldre enn deg? Vet du om han er ærlig på hvem han er og hvor gammel han er?

Det må være godt å høre at han opplever deg som verdens søteste og fineste. Han sier dette uten å ha sett seg. Det behøver ikke å bety annet enn at han føler det slik, ut ifra det dere "snakker" sammen om. Samtidig kan det være vanskelig å vite sikkert hvorfor han skriver det. Alle liker å få slike fine ord om seg selv, og det gjør naturligvis at du liker han enda bedre, noe han også skjønner.

Å ha kontakt på nettet bidrar alltid til en viss usikkerhet omkring hvem man egentlig snakker med. Det kan både være veldig spennende, men samtidig kan det også være litt usikkert rundt hvem det er som sitter i "andre enden".

Det er viktig å vite at mange som søker kontakt med ungdommer på nettet, kan gi seg ut for å være yngre enn de er. Noen kan være voksne og gi seg ut for å være ungdom. Jeg sier ikke at det er slik i ditt tilfelle, men det er viktig å være oppmerksom på det, slik at du ikke blir skuffet og blir med på å gjøre ting du kan angre.

Jeg synes det er fint at du har fått en god venen på nettet som er viktig for deg. Samtidig vil jeg råde deg til å fortelle foreldrene dine om han, slik at de kan forsikre seg om at gutten du snakker med, er den han gir seg ut for. Da blir det tryggere å fortsette å ha kontakt med han.

Jeg legger ved et par artikler jeg råder deg til å lese.

Lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vet du hvem du chatter med?

Jente med mobil (colourbox.com)

Har du alltid kontroll på hvem du snakker med på nettet eller i sosiale medier? Og kan du egentlig vite hvem du chatter med?

Les mer

Hva skal til for at du kjenner deg god nok?

Venner på skole  (colourbox.com)

Presset blant unge i dag er stort. Du skal være pen nok, flink nok, tøff nok, men fremdeles "normal" nok til å ikke skille deg ut. Finn ut hvorfor du er GOD NOK her!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap