Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler meg ensom.

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei.. jeg har ikke snakket med noen om dette. Men jeg føler meg egentlig veldig ensom. Jeg har kun en bestevenn som er et år eldre enn meg og går på en annen skole enn deg jeg gjør. På skolen er jeg med venner fra klassen men i helger og ferier har jeg aldri noen å være med:( ingen spør meg om å være med meg men jeg prøver å ta insjativ selv. Jeg er en litt følsom person, og vet virkelig ikke hva jeg kan gjøre:// i helger er jeg ofte bare alene hele helgen og ingen spør meg om å finne på no. Jeg sitter alltid alene dagen lang. Alle andre legger mange bilder ut på sosiale medier om at de er sammen og jeg kjenner jeg bli lei.

Besvart 09.11.2018 19:58
 

Svar
Hei

Du er heldig som har en bestevenninne og at du har venner på skolen. Det er lurt å ta ansvar for å gjøre noen sammen med de du går på skolen med. Da kan du oppleve at du får mere kontakt med vennene dine.

Det du ser på nettet og bildene som andre legger ut kan føles sårt når en opplever at en er alene. Prøv å kommenter positivt til vennene dine om bildene de legger ut når du snakker med dem. Si at du også har lyst til å være sammen med de og gjøre noen gøy på fritiden. 

Snakk med foreldrene dine om hvordan du har det. 

 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ensom? Du er ikke alene!

Ensom gutt (colourbox.com)

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

10 tips til å få nye venar

Jenter som prater (www.colourbox.com)

Dei fleste synes det er kjekt å få nye vener, men det er ikkje alltid like lett. Både på skulen og på fritida møter vi mange folk vi har lyst til å bli kjende med, utan at vi veit heilt korleis vi skal få det til.

Skrive av ungdomsjournalist Rakel.

Les mer

Hvordan bli populær?

Vennegjeng (colourbox.com)

Hvis du føler deg sjenert, upopulær eller uinteressant, er du ikke alene. Det er vanskelig å gi et konkret svar på hvordan du kan bli mer "populær", men her er noen tips som kan være verd å få med seg.

Les mer

Slik er du trygg og smart på nett

Trygg på nett (colourbox.com)

Internett er åpent for alle, og det er fort gjort å støte på ubehagelige personer eller innhold. Følg denne huskelista for å beskytte både deg og dine venner på nett!

Les mer

Ensom? Lav selvfølelse?

Ensom jente (colourbox.com)

Du føler deg ensom. Tanker om at du ikke kan bli likt av noen kommer snikende. Du begynner å tro at du heller ikke er ønsket av noen. Du kan bruke timer, dager og netter på å plage deg selv med at du ikke er noe verdt og bare til bry. Dette er den lave selvfølelsens vonde sirkel.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap