Hopp til hovedinnholdet

Ble ikke invitert i en bursdag alle vennene mine var invitert til.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg går i 9 klasse og har en vennegjeng der alle er kjempegode venner, og hun ene skulle feire bursdag med en annen jeg går i klasse med, og kjempe mange ble invitert inkludert de andre i gjengen såklart men ikke jeg. Jeg prøvde liksom og late som jeh ikke brydde meg, men ingen av vennene mine brydde seg om at jeg ikke var invitert. Og ble egnt veldig lei meg men vet ikke hva jeg skal gjøre.

Besvart 25.11.2018 09:15
 

Svar
Hei

Beklager at jeg svarer så sent. 

Jeg skjønner veldig godt at du blir lei deg for dette, og at det ikke var noe hyggelig. 

Jeg tenker at det kanskje kan være ok å snakke med vennene dine om dette. Dersom dere er gode venner så tenker jeg at dette er noe de burde ønske å støtte deg i eller å "hjelpe" deg med. Om det for eksempel var slik at de ble invitert fordi de kjente denne jenta bedre så hadde de kanskje hatt mulighet til å snakke med henne og å spørre om du også kunne blitt invitert. Derfor er det kanskje fint å snakke med vennen dine om dette, slik at de er klar over at dette er noe du syntes er trist. Da kan de kanskje neste gang prøve å hjelpe til slik at du også blir inkludert, selvom du ikke nødvendigvis kjenner personen som har bursdagen så godt. 

Jeg tenker også at det er en god ting å snakke med gode venner om slike følelser generelt, fordi man kan kjenne seg mindre ensom ved å dele slike følelser. 

Om det er slik at vennen dine ikke viser noen forståelse eller ønsker å inkludere deg så høres de jo ikke ut som særlig gode venner heller. Det er viktig å finne venner man føler seg komfortabel sammen med, og som man føler seg godt behandlet av. 

Jeg tenker også at det kan være fint å snakke med noen generelt om at du syntes dette var vanskelig. Kanskje foreldrene dine, en lærer du stoler på eller helsesøster kan være fine å snakke med? 

Jeg legger ved noen artikler du kan lese og håper det løser seg!


Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Åpenhet og tillit vil alltid lønne seg i det lange løp, og husk at foreldre ikke alltid er like håpløse som du tror, og ofte kan hjelpe deg om du trenger det.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

8 tips til før og under festen

Et slags vorspiel (colourbox.com)

I klassiske ungdomsfilmer finner vi hovedkarakterene som alle svermer rundt, som alle vil snakke med og som ikke minst alltid blir bedt på de store festene. Men, er det egentlig så enkelt som ”bare” å bli bedt?

Skrevet av Dina, ungdomsjournalist

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør man når man kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg, eller gjør du en innsats for å få venner selv? Les hva ungdommer selv mener!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap