Hopp til hovedinnholdet

Jeg har mange venner, men savner en bestevenn.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er ei jente på 14 år. Jeg har mange venner, men jeg har ikke den ene vennen jeg kan kalle min bestevenn. Dette gjør at jeg føler meg ensom nesten hele tiden. Selv når jeg er sammen med opp til 10 venner føler jeg meg ensom. Alle de nærmeste vennene mine har den ene vennen, det gjør det ekstra vanskelig for meg. Jeg har ingen å snakke med om mine personlige problemer. Søstrene mine sier at jeg skal snakke med personer jeg ikke skjenner så godt og at jeg skal prøve å skaffe meg flere venner, men det er ikke så lett. De har aldri hatt dette problemet. Det er veldig vanskelig for meg å dra på skolen. Jeg har vert veldig deprimert i ca 4 måneder nå. Jeg har vert til psykolog, men det hjelper ikke, så jeg håpte at å skrive her kunne hjelpe meg litt♥️

Besvart 11.01.2019 21:33
 

Svar
Hei

Du er ikke alene om å føle at du ikke har en bestevenn som du kan fortelle alt til og som er den aller nærmeste. Samtidig er det mange som har flere venner uten den ene bestevennen, og som har det bra med å ha det slik. Ut ifra det du skriver er det forståelig at du ønsker en bestevenn, og føler deg ensom selvom du har venner rundt deg.

Søstrene dine har rett i at det er lurt å prøve og skaffe flere, nye venner. For mange er det veldig nervepirrende å tørre og snakke med nye folk, men tenk om gevinsten er at du finner din bestevenn. Ved å smile, si hei, ta initiativ og by på deg selv kan du komme i kontakt med nye mennesker. Hvis du har en hobby eller aktivitet utenom skolen kan du kanskje begynne med å prøve ut dette med noen du ikke kjenner så godt der. 

Det kan være godt å ha noen å snakke med når man føler seg ensom og iblant sliter med å dra på skolen. Jeg vil foreslå at du snakker med helsesykepleier på skolen om hvordan du har det. Hun er vant til å snakke med ungdom om vennskap, følelser og psykisk helse. 

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør man når man kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg, eller gjør du en innsats for å få venner selv? Les hva ungdommer selv mener!

Les mer

Ensom? Du er ikke alene!

Ensom gutt (colourbox.com)

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

Les mer

10 tips til å få nye venar

Jenter som prater (www.colourbox.com)

Dei fleste synes det er kjekt å få nye vener, men det er ikkje alltid like lett. Både på skulen og på fritida møter vi mange folk vi har lyst til å bli kjende med, utan at vi veit heilt korleis vi skal få det til.

Skrive av ungdomsjournalist Rakel.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap