Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor er det så vanskelig å få venner når en flytter hele tiden?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei jeg lurer på hvorfor det er så vanskelig å ha en ekte venn selv om man flytter hele tiden. Altså i starten av 8 klasse bodde jeg i sentrum av byen etter 2 mnd flyttet vi til et annet sted 1 time unna skolen og for 1 mnd siden flyttet vi til et annet by. Jeg skjønner ikke hvorfor vi må flytte så mye. men fra 1-5 klasse har vi også byttet hus 3 ganger og skole 2 ganger. så i 6-7 klasse gikk jeg i en ny klasse. Det er så vanskelig å få seg nye venner hele tiden. og det verste er at jeg har kontakt med de gamle vennene mine i et stund men etter hvert så slutter de å svare i meldingene mine og når jeg var med i gruppechatten som dem så tar de meg ut. Men jeg er ikke en person som henger med venner etter skolen. og når jeg begynner i en klasse så spør de å henge ut men når jeg sier nei så vil de ikke være med meg i klassen heller.

SVAR

Besvart 13.02.2019 14:08:45
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

 

Les mer
attach_file

Ikke så gode venner lenger?

Var du sammen med bestevennen din hele tiden før, men ser han/henne nesten aldri nå? Fortvil ikke. Du kan alltid redde vennskapet.

Skrevet av ungdomsjournalist Konstanse.

 

Les mer
attach_file

Venner som "forsvinner"

Det er vanskelig å kjenne på følelsen av et vennskap ikke er like sterkt som det engang var.

Skrevet av Tiril, Ungdomsjournalist.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle