Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler meg utenfor.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei:)) Jeg har nettopp fylt 13 år og livet mitt begynner å bli veldig vanskelig!! Jeg har liksom alltid vært en av de mest populære, og nå føler jeg at ingen vil være med meg. Jeg står liksom rett utenfor der de andre står å prater, for de ikke gir meg plass til å stå med dem. Jeg tror jeg ikke er kul nok for å være med dem for de banner hele tiden og de mener jeg ikke kan banne. At det liksom bare høres teit ut. Jeg og en annen i klassen var super gode bestevenner for kun ett år siden, men nå har hun nye bestevenner og nesten bare ignorerer meg. Det er en veldig vanskelig tid nå og blir veldig glad vis dere har noen bra tips til hva jeg bør gjøre. Jeg har snakket med helsesøster, mamma og pappa. Læreren min vet det også. Takk for svar:))

Besvart 14.03.2019 22:43
 

Svar
Hei

Jeg forstår at dette er vanskelig for deg. I ungdomstiden er det lett å fokusere på å være venner med de populære, og tenke at det viktigste er å være i den rette gjengen. Slik jeg ser det handler det i større grad om å være med mennesker man trives med, uavhengig av hvilken gjeng de er en del av. Ta kontakt med de menneskene du er nysgjerrig på - det kan være noen du allerede kjenner, eller noen du vil bli bedre kjent med. Vis at du vil ta del i det som skjer, og ta gjerne initiativ. Føler du deg utenfor i gjengen, syntes jeg du skal forsøke å ta plass. 

Jeg legger ved en artikkel med noen tips du hvordan du kan få nye venner - den syntes jeg du skal ta en titt på. 

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør man når man kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg, eller gjør du en innsats for å få venner selv? Les hva ungdommer selv mener!

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Ønsker du å være med i den kule gjengen?

Kul gjeng (www.colourbox.com)

Føler du deg litt utenfor iblant? Er du ikke en del av den «kule» gjengen? Skulle du ønske at de kule inkluderte deg oftere?

Frykt ikke! Du er ikke alene. De fleste føler seg iblant litt utenfor. For de fleste er nemlig ikke en del av den kule gjengen.

Skrevet av ungdomsjournalistene Lars Ingar og Dina.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap