Hopp til hovedinnholdet

Hvor stor aldersforskjell kan det være i et vennskap?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei dere! Jeg lurer på om det er en grense på hvor mye aldersforskjellen i et vennskap skal eller kan være? Er det unormal å ha en fire år eldre bestevenninne i en alder av seksten? Jeg lurer på hvordan man kan forsterke et vennskap, spesielt om man er av den sjenerte typen? Hvordan skal man starte samtalen helt naturlig uten at det oppstår klein stemning?? Hva kan vi snakke om?? Vi går på samme skole og møtes av og til. Jeg ønsker et vennskap - noe hun synes er er greit - men det eneste hun gjør når hun ser meg er å smile eller eventuelt bare hilse. Ikke noen samtaler... Jeg vil bli en nærmere venn av henne. - Jente, 16.

Besvart 15.03.2019 10:11
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

Det viktigste er at dere trives sammen og ønsker å være venner. Alder bør ikke ha så mye å si. 16 og 20 år kan funke helt fint:) Det er nok ingen "øvre grense" på aldersforskjell. Man kan være god venn med folk i alle aldre:) 

Det er helt normalt at det kan være litt kleint i begynnelsen. Dere er kanskje ikke så komfortable med hverandre ennå. Jeg tenker at det viktigste er at du viser interesse. Ikke tenk at det er kleint når det er litt stille - dette er helt normalt. Når dere møtes kan du jo bare si: Hei, hvordan går det - eller noe lignende. Du kan også spørre hvor hun er på vei, hvordan helgen var, hva hun skal resten av dagen osv.

Det kan også være fint om du spør henne om å møtes en dag. Hvis dere begynner å henge utenfor skolen, vil det kanskje være mer komfortabelt å snakke når dere møtes på skolen osv:)

En annen idé kan være å snakke mer på snapchat og andre sosiale medier. På denne måten vil dere bli bedre venner og kanskje ha mer å snakke om når dere møtes. 

Les gjerne gjennom artiklene under!

Masse lykke til!

 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør man når man kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg, eller gjør du en innsats for å få venner selv? Les hva ungdommer selv mener!

Les mer

Hva skal vi snakke om?

Usikker jente (colourbox.com)

Er du redd for pinlig stillhet? Gruer du deg til daten fordi du ikke vet hva du skal snakke om? Ung.no gir deg tips til hva du kan snakke om med en du liker!

Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap