Hopp til hovedinnholdet

Venninnen min er ikke hyggelig mot meg, hva gjør jeg?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har en venninne som virkelig ikke er hyggelig mot meg. Helt siden vi startet på ungdomsskolen, føles det ut som om hun har endret seg. Hun er ekstremt bitchy, og tror hun er mye bedre enn alle andre. For et uker tilbake gjorde hun det slutt med kjæresten sin, som hun faktisk mistet jomfrudommen sin til. Plutselig begynte hun å snakke med han igjen, men det var visst bare fordi hun ville ha runkevideo av han. Idag skulle jeg egentlig være med en fyr jeg holder på med, men han sa han ikke kunne. Og gjett hva, hun var hjemme hos han. Hun er bare så ekkel mot meg, og nå «løper» hun etter fyren jeg liker også. Jeg er så drittlei henne, at jeg vil bare dra vekk fra stedet jeg bor på et par uker. Jeg trenger råd til hva jeg kan gjøre for jeg er skikkelig nedfor nå. Hun ødelegger alt for meg. Hilsen Jente 13

Besvart 15.05.2019 23:35
 

Svar
Hei


Her vil nok det beste være å ta et ordentlig oppgjør med venninnen din. Vær vennlig, men bestemt. Forklar henne hvordan du opplever situasjonen og forklar at hennes oppførsel sårer deg. Gjerne forklar hva som skjer med denne gutten og at dette er noe som er viktig for deg. Forhåpentligvis skjønner hun at hun må begynne å oppføre seg bedre mot deg. Det er ikke greit å oppføre seg på denne måten og det må hun få vite.

Hvis det ikke blir bedre, må du nok rett og slett prøve å akseptere at hun er som hun er. Men ikke la henne trykke deg ned og ødelegge for deg. Du må fokusere på deg selv og ta de valgene som er best for deg. Her kan det rett og slett være lurt å ignorere henne og gå etter de tingene du ønsker. Ikke la henne knekke deg. Kanskje hun slutter å oppføre seg ekkelt mot deg hvis hun ser at du ikke lar deg påvirke av det?

Jeg skjønner at denne situasjonen er utrolig kjip. Det kan være en mulighet å gå til en lærer eller en voksen hvis ingenting hjelper. Denne jenta påvirker jo hverdagen din og hvordan du har det. Du har all rett til å ville få ordnet opp i dette.

Les gjerne gjennom artiklene under!

Masse lykke til:)

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer

Forelsket i den samme som bestevennen din?

Hjerte i to (colourbox.com)

Du har lenge vært forelsket i en person. Problemet er at bestevennen din også er forelsket - i den samme som deg! Hva skal du gjøre? Skal du ta hensyn til bestevennen og droppe forelskelsen, eller er det første mann til mølla? Og hva vil i så fall skje med vennskapet?

Les mer

10 tips til å få nye venar

Jenter som prater (www.colourbox.com)

Dei fleste synes det er kjekt å få nye vener, men det er ikkje alltid like lett. Både på skulen og på fritida møter vi mange folk vi har lyst til å bli kjende med, utan at vi veit heilt korleis vi skal få det til.

Skrive av ungdomsjournalist Rakel.

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap