Hopp til hovedinnholdet

Føler meg veldig ensom.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei Føler meg veldig ensom. Hadde noen venner men de oppførte seg stygt mot meg så jeg har prøvd å gå litt i vekk i fra de. Problemet er at jeg har ingen andre å være med, jeg prøver å være med andre. Men jeg snakker ikke, alle ser på meg som en person som å bli "lett å bli venn med". Og det er ikke et kompliment, dagens samfunn er basert på følgere, likes og det skal kreve å bli venn med en. Jeg er ikke sånn, jeg er egentlig en jente som snakker mye. Men hva har jeg å si når alle snakker om hvor rike foreldrene deres er, konfirmasjonen osv. Jeg har en annen bakgrunn og tro så jeg skal ikke konfimers. Jeg har snakt med helsesøster, rådgiver men det ser ikke ut som det hjelper. Jeg er selvfølgelig takknemlig hvordan jeg har det hjemme og økonomien min. Men det er akuratt ikke noe jeg pleier å snakke om. Alle ser på meg som den "stille" jenta og alle har sin flokk men jeg er en som vandrer fra der til der. I spisingen stresser jeg siden jeg vet ikke hvor jeg skal sitte :(

SVAR

Besvart 31.05.2019 09:18:52
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

 

Les mer
attach_file

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

 

Les mer
attach_file

Venner som "forsvinner"

Det er vanskelig å kjenne på følelsen av et vennskap ikke er like sterkt som det engang var.

Skrevet av Tiril, Ungdomsjournalist.

 

Les mer
attach_file

Selvtillit og selvfølelse

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle