Hopp til hovedinnholdet

Redd for å miste god venn

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg har en veldig god venn som fikk seg kjæreste en uke etter at exen hennes slo opp. Hun svarer aldri på snap, og er mer fjern nå som hun har fått ny kjæreste. Jeg er så redd for å miste henne. Hun er den personen jeg kan være meg selv rundt, og det er henne jeg snakker om alt med. Jeg er redd for at hun ikke kommer til å ha tid til meg mer nå som hun har fått ny kjæreste. Hva kan jeg gjøre? - Jente, 15 år

Besvart 11.06.2019 17:01
 

Svar
Hei

Jeg forstår at du er redd for å miste en god venn når du kan være deg selv rundt henne og kan prate med henne om alt. Det kan være frustrerende og vondt når vennskap forandrer seg.

Kanskje du kan forsøke å snakke med venninnen din om dette? Det er ikke sikkert hun har lagt merke til hvordan du har det? Det er kanskje lett å gi så mye oppmerksomhet til en person man er forelsket i at man glemmer litt de rundt seg? Du kan for eksempel si at du opplever at dere har mistet litt kontakten og at du synes det er veldig trist.

Du kan prøve å ta initiativ til å finne på ting med henne fremover. Selv om hun har kjæreste, er det viktig for de fleste å ha venner de kan snakke med rundt seg. Hvis hun slutter å prioritere deg helt, kan det kanskje være lurt å ta kontakt med andre du kan være med når hun ikke har tid. Hvis dere har vært gode venner før, er det kanskje lett å finne tilbake til hverandre når hun og kjæresten har kommet litt videre i forholdet?

Lykke til:) Se flere tips i artiklene under.

Hilsen ungdomsredaksjonen i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer

Hvordan kombinere venner og kjæreste?

Venner er samla (colourbox.com)

Det er en deilig følelse, og det eneste du vil er antakelig å bruke all tid og energi på han eller henne. Men hva med vennene dine og deg selv? Glemmer du å ta vare på egne interesser og venners følelser midt oppi all forelskelsen?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap