Hopp til hovedinnholdet

Vi klarer ikke å være glade på hverandres vegne, hva kan jeg gjøre?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei jeg har en venn som jeg har hatt siden 1.klasse barneskolen. Vi har vært bestevenner siden da, men i 8.klasse begynte ting å bli dårlig. Ting begynte å bli litt konkurranse mellom oss. Alt mulig småting ble en slags underliggende konkurranse om hvem som var best. Vi klarer ikke være glade på hverandres vegne. Er i hvertfall sånn jeg føler det. Hun vil alltid overgå meg, og være bedre i meg i det meste. Om jeg er bedre og eks får en bedre karakter får jeg sure miner tilbake. Har prøvd å trekke meg litt fra henne, men er veldig vanskelig ettersom hun har trengt seg inn i samme vennegjeng som meg. Hun har vanskelig for å få venner selv, og «tar» heller mine venner. Det er da også litt irriterende at hun må ta all oppmerksomhet. Hun må jo også for all del være bedre venn med alle enn det jeg er. Er skikkelig irriterende å være rundt henne og jeg skjenner jeg ikke klarer å være glad når ting går hennes vei, og det kan jo ikke være sunt. Hva gjør jeg? Har prøvd å snakke med hun før...

SVAR

Besvart 13.06.2019 06:14:46
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

 

Les mer
attach_file

Ikke så gode venner lenger?

Var du sammen med bestevennen din hele tiden før, men ser han/henne nesten aldri nå? Fortvil ikke. Du kan alltid redde vennskapet.

Skrevet av ungdomsjournalist Konstanse.

 

Les mer
attach_file

Slik kan du avsløre en falsk venn

Har du opplevd å bli sviktet? Eller har noen plutselig ditcha deg? Les videre for flere kjennetegn på en falsk venn.

av Skage, ungdomsjournalist.

 

Les mer
account_circle