Hopp til hovedinnholdet

Jeg opplever et stort kropps og klespress.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg har et problem med at det er veldig mye kropp/kles press på skolen,senteret. Og generelt bare overalt. Jeg som itilleg sliter med overvekt og utestenging har det veldig vanskelig for tiden. Mamma og pappa har også litt problemer med penger, jeg spør bestandig om jeg kan få fks iPhone, eller en Adidas genser. Men de sier alltid at jeg er så egoistisk osv. Jeg har også fått vite av en veninne at folk synest jeg er rar. Etter en stund nå, har jeg blitt "den rare jenta alle holder seg unna" jeg vil da selvfølgelig ha ting som kan gjøre meg mindre "rar". Prøver å spare, men når mamma alltid må "låne" penger til ting, er det litt vanskelig. Itilleg føler jeg ingen skjønner men, broren min sier "hvorfor vil du ha iPhone, det er jo en dårlig tlf" osv, når jeg sier jeg vil ha flere venner sier han bare ting som "du trenger jo ikke iPhone for venner osv" men da han gikk på skolen var ting annerledes. Og det var ikke like mye press som det er nå. Og jeg har tlf d ikke finnes deksel til!

SVAR

Besvart 25.06.2019 22:58:53
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Selvfølelse og kroppspress

Fra vi er unge blir vi utsatt for ulike skjønnhetsidealer. På grunn av dette føler mange at de ikke er bra nok, og sliter med dårlig selvfølelse. Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

 

Les mer
attach_file

Stå i mot kjøpepresset

Har du følt deg utenfor når vennene dine har ting du ikke har? Føler du press om å kjøpe de nyeste og dyreste tingene? Her får du tips til å takle kjøpepresset.

 

Les mer
attach_file

Slik kan du avsløre en falsk venn

Har du opplevd å bli sviktet? Eller har noen plutselig ditcha deg? Les videre for flere kjennetegn på en falsk venn.

av Skage, ungdomsjournalist.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle